Hlavní obsah

Mnichovské úřady zakázaly reklamu na dresech milánského AC

MNICHOV

Mnichovské úřady zakázaly fotbalistům AC Milán nastoupit ve středeční čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti místnímu Bayernu v dresech s logem společnosti betandwin. Propagace soukromých sázkových kanceláří, mezi něž milánský sponzor patří, je v Bavorsku zakázaná, takže by AC mohla hrozit pokuta až 100 000 eur.

Článek

Podle úřadů by měli hráči italského klubu nastoupit v dresech bez potisku, ale na druhou stranu mají reklamu na hrudi schválenou od Evropské fotbalové unie UEFA.

Milánské AC už německé úřady upozornilo, že zákaz této reklamy podle nich odporuje evropským zákonům. Ředitel betandwin pro Německo Jörg Wacker prohlásil, že pokud by úředníci na svém stanovisku trvali, hodlá se jeho společnost kvůli úhradě vzniklých škod obrátit na soud.

Agentura SID v pátek přinesla teoreticky možný scénář, jak by celý spor mohl skončit. Pokud by hráči AC nastoupili s problematickým logem na hrudi a policisté jim zabránili vstoupit na trávník, byl by za to jako pořadatel zodpovědný Bayern. Ten by pak prohrál kontumačně 0:3 a s Ligou mistrů by se rozloučil.

Reklama

Související témata: