Hlavní obsah

Kouč Milána Ancelotti chce v semifinále LM pomstít AS Řím

PRAHA

Fotbalisté AC Milán zopakovali ve středu večer rok staré vyřazení Bayernu Mnichov z prestižní Ligy mistrů. Po remíze 2:2 ze San Sira se zdálo, že má do semifinále blíže německý tým. Italové ale tuto prognózu suverénně vyvrátili a zvítězili před zraky zklamaných diváků v Allianz Aréně 2:0 po brankách Seedorfa a uzdraveného Inzaghiho v rozmezí čtyř minut. V semifinále čeká AC Milán útočně naladěný Manchester United.

Článek

Celé utkání v dresu „rossoneri“ odehrál i český obránce Marek Jankulovski, který se podílel na druhé brance.

„Pokračovali jsme ve výborném představení z prvního utkání. Stále jsme věřili v úspěch, i když prognózy zvenčí hovořily o opaku,“ pochválil své svěřence kouč Milána Carlo Ancelotti a dodal: „Kvalita kádru, zkušenost, osobnosti, všechno se projeví v takovýchto utkáních.“ V bitvě o velké finále se jeho svěřenci utkají s Manchesterem United, který nadělil jinému italskému celku AS Řím sedm branek v odvetě čtvrtfinále.

„Manchester je silný protivník. Hráli jsme s nimi před dvěma roky, ale dnes už je to jiné mužstvo,“ řekl o soupeři pro semifinále Ancelotti. Vyjádřil též politování nad tím, jaký osud stihl na Old Trafford AS Řím. „Zavolám do Říma, aby mi poradili jak na ně,“ dodal spiklenecky. Italský klub je jediným ze semifinalistů, který nepochází z Anglie.

Kouč Milána si nebyl do poslední chvíle jistý, zda bude moci nasadit svého obávaného hrotového útočníka Filippa Inzaghiho. Ten se nakonec dal po zranění dohromady a přispěl důležitým gólem k porážce bavorského velkoklubu. Tato trefa byla pro italského reprezentanta již jubilejní čtyřicátou v Lize mistrů, šestapadesátou v evropských pohárech a jedenáctou proti německým klubům.

Crouch rozhodl nezáživnou podívanou 

Nejlepším střelcem tohoto ročníku Ligy mistrů zůstává Inzaghiho spoluhráč Kaká, který zatím sedmkrát zvedal ruce nad hlavu při oslavě vstřelené branky. Na druhé místo se posunul Peter Crouch. Vytáhlý forvard rozhodl středeční odvetu jeho Liverpoolu proti nizozemskému PSV Eindhoven. Vítězství 1:0 v součtu s tříbrankovým náskokem, jejž si přivezli Angličané z hřiště soupeře, rezultuje v hladký postup a souboj o finále s londýnskou Chelsea.

„Naše vítězství nebylo bůhví jakou podívanou, ale zvládli jsme to a dosáhli jsme důležitého výsledku,“ byl si vědom střelec Crouch a dodal: „Většinu kvalitní práce jsme odvedli v prvním utkání, teď bylo jen potřeba důsledně dohlédnout, aby se nám situace nezkomplikovala.“

„Doufám, že se bude takto prosazovat až do konce sezóny,“ hodnotil výkon svého svěřence kouč Rafael Benitez. Na pozápasové konferenci se též svěřil, že počítal s náročností utkání především kvůli očekávanému menšímu soustředění hráčů jeho týmu, vzhledem k tomu, že měli v hlavách tříbrankový náskok z prvního klání proti Eindhovenu.

„Víme, že to bude opravdu těžké, protože Chelsea má skvělý tým. Pokud ale budeme hrát naši hru, můžeme je porazit,“ hodnotil šanci na proklouznutí do finále nejprestižnější soutěže Benitez a dodal: „Naší malou výhodou může být to, že sehrajeme první utkání na hřišti soupeře.“ Zároveň ale varoval před sílou londýnského celku na cizích hřištích, což celek vedený Portugalcem Mourinhem prokázal v úterním zápase na stadiónu Mestalla ve Valencii.

Reklama

Související témata: