Hlavní obsah

Deli do Plzně nepřijede! Pokud Viktoria přečká řecké peklo, zamíří do Turecka...

Aktualizováno

Vstupují do závěrečné fáze přípravy na úterní úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem. Již dnes po poledni se však fotbalisté plzeňské Viktorie dozvěděli dalšího soupeře pro případ, že přes řeckého protivníka přejdou. Narazili by na turecký Istanbul Basaksehir. Přisoudil jim ho los ve švýcarském Nyonu. První zápas by Západočeši odehráli 6. nebo 7. srpna venku, domácí odvetu pak 13. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Budou se Plzeňáci v předkolech radovat jako Joel Kayamba...?

Článek

Pokud fotbalisté Plzně postoupí ve 2. předkole Ligy mistrů přes Olympiakos Pireus, zahrají si ve 3. předkole s Basaksehirem Istanbul. Jinými slovy, když přečkají řecké peklo, ochutnají také turecké...

V úvahu pro Viktorii přicházely ještě Bruggy, kam nedávno přestoupil slávista Deli,  Krasnodar a zřejmě nejpříjemnější volba, rakouský LASK Linec.

Plzeň si dosud zahrála skupinu Ligy mistrů třikrát - v letech 2011, 2013 a v minulé sezoně, kdy jako vítěz české ligy prošla přímo do hlavní fáze prestižní soutěže. Tentokrát by Západočeši coby úřadující vicemistři museli na cestě do skupiny v nemistrovské části kvalifikace zdolat 2., 3. a 4. předkolo.

Basaksehir je úřadující vicemistr turecké ligy, která začne až v půlce srpna. Viktoria tedy má výhodu, že by měla být rozehranější.

Zápasy v Turecku tradičně provází bouřlivá kulisa. Basaksehir hraje domácí duely na stadionu Fatima Terima pro 17 156 diváků. K největším oporám týmu patří nejlepší týmoví střelci minulé ligové sezony - bosenský reprezentant Edin Višča a pětatřicetiletý brazilský útočník Robinho, Irfan Kahveci či aktuálně zraněný bývalý turecký reprezentant Arda Turan se 100 starty za národní tým.

Los 3. předkola Evropské ligy, který se bude týkat znovu Plzně (pro případ, že s Olympiakosem vypadne), Sparty, Jablonce a Mladé Boleslavi, začne ve 14:00.

Los 3. předkola fotbalové Ligy mistrů
Mistrovská část:
Kluž/Maccabi Tel Aviv - Celtic Glasgow/Kalju (Est.),
Sutjeska Nikšič (Č. Hora)/APOEL Nikósie - Dundalk (Ir.)/Karabach (Ázerb.),
PAOK Soluň - Ajax Amsterdam,
Saburtalo Tbilisi/Dinamo Záhřeb - Ferencváros Budapešť/Valletta (Malta),
Crvena Zvezda Bělehrad/HJK Helsinky - The New Saints (Wal.)/FC Kodaň,
Maribor/AIK Stockholm - BATE Borisov (Běl.)/Rosenborg Trondheim.
Nemistrovská část:
Basaksehir Istanbul - Viktoria Plzeň/Olympiakos Pireus,
Krasnodar - FC Porto,
Club Bruggy - Dynamo Kyjev,
PSV Eindhoven/FC Basilej - LASK Linec.
První zápasy 6. a 7. srpna, odvety 13. srpna.

Reklama