Hlavní obsah

Jeden s maskou, druhý s kapitánskou páskou. Oba věří, že přes Olympiakos se postoupit dá

Plzeň

Zvláštní příchuť měla kvalifikační konfrontace s Olympiakosem Pireus pro oba. Vždyť Lukáš Kalvach na scéně Ligy mistrů v úterý debutoval, zatímco Patrik Hrošovský hrál naopak v plzeňském dresu jeden z posledních zápasů. Po domácím duelu s řeckým vicemistrem už ho čekají vlastně jen tři, než definitivně Viktorii opustí a zamíří do belgického Genku. Za týden odveta v Pireu, v případě postupu další dva duely kvalifikace Champions League s tureckým Basaksehirem Istanbul, v případě nezdaru pak duely s Antverpami o pokračování v Evropské lize.

Výsledek 0:0 nemusí být do odvety špatný, věří Patrik Hrošovský.Video: Sport.cz

 
Článek

„Postoupit přes Olympiakos by bylo samozřejmě super, protože kvůli tomu jsem přece v Plzni zůstával,“ připomínal slovenský reprezentant Patrik Hrošovský, že souhlas s odchodem do Belgie dostal s podmínkou, že na evropské pohárové scéně ještě Viktorii vypomůže.

S novým spoluhráčem Kalvachem po boku se o to v první kvalifikační partii snažili. Na nich bylo, aby zastavovali akce francouzské posily Olympiakosu Valbueny a Podence a aby při tom dohlédli i na Guerrera operujícího na hrotu útoku soupeře.

Sestřih zápasu FC Viktoria Plzeň–Olympiakos FC.Video: Česká televize

„Ti dva jsou malí, ale technicky dobře vybavení, takže jsme museli hodně zhušťovat prostory. Ale dalo se s nimi hrát. Zvlášť s Patrikem po boku, protože se vzájemně doplňujeme a jsme schopni zaskakovat jeden za druhého,“ pochvaloval si spolupráci s Hrošovským Kalvach, který přišel do Plzně v létě z Olomouce a okamžitě se dostal do základní sestavy Vrbova týmu.

A to hraje s maskou na obličeji, protože hned v prvním ligovém duelu nové sezony proti svému bývalému klubu z Hané mu zlomili nos. „Trénuji v ní už týden, nastoupil jsem s krytem na obličeji i v druhém ligovém zápase v Liberci, takže mi nijak nevadí,“ nestěžoval si Kalvach, že by ho kryt nějak omezoval či limitoval.

Zato nad neproměněnými příležitostmi si posteskli oba plzeňští záložníci. „Nabízelo se hodně situací, kdy šlo jedno nebo druhé mužstvo do brejku. Tu naši největší možnost měl Aleš Čermák, ale brankář Sá ji dobře chytil,“ litoval Hrošovský hrající s kapitánskou páskou, že dvě velké šance jeho spoluhráči neproměnili, takže duel skončil bezbrankovou remízou.

Osobně remízu cítím trochu jako zklamání, zvlášť když jsem měl největší šanci, říká Aleš Čermák.Video: Sport.cz

„I já jednu příležitost měl. Jenže Hrošovského přihrávku jsem přeběhl a pak jsem trefoval míč z velké výšky. Měl jsem trochu počkat,“ připomínal Kalvach, že i on mohl zápas rozhodnout.

Nestalo se, o postupujícím rozhodne až odveta na horké řecké půdě.

„Vyhrát jsme mohli, ale stejně důležité bylo neinkasovat, což se nám povedlo. Když dáme v odvetě gól, můžeme postoupit,“ věří Kalvach, že plzeňská šance na postup do závěrečného kvalifikačního předkola Ligy mistrů stále žije.

„Hraje se na dva zápasy, takže bezbranková remíza není pro odvetu zase až tak zlá. Když dáme gól, budeme mít dobrou šanci na postup,“ věří i Hrošovský, že by si mohl s Plzní zahrál i další kvalifikační předkolo Ligy mistrů. A to přesto, že odvetné střetnutí se bude hrát v hodně bouřlivém prostředí.

„Viděl jsem na videu, jak dovedou řečtí diváci fandit a hnát svůj tým za výhrou. Ale lepší než hrát před prázdnými tribunami. I Olympiakos bude pod velkým tlakem, protože jeho příznivci budou chtít slavit výhru a postup.“

Zvládne Plzeň kvalifikaci s Olympiakosem a postoupí do dalšího předkola Ligy mistrů?
Ano
56,7 %
Ne
43,3 %
Celkem hlasovalo 2375 čtenářů.

Reklama