Hlavní obsah

Čech: Střelu jsem vyrazil opravdu konečky prstů

Přestože český brankář Chelsea Petr Čech neměl ve středu proti Liverpoolu v semifinále Ligy mistrů mnoho práce, předvedl v jediném ostrém zákroku utkání svojí extratřídu. Dobře umístěnou ránu k tyči Stevena Gerrarda dokazál konečky prstů vytlačit na roh a fotbalistům Chelsea tak výrazně pomohl k vítězství. "Ačkoliv jsme stále ještě na půli cesty, tak si myslím, že naše pozice do odvety je velmi dobrá," pochvaluje si Petr Čech.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

„Hlavně v prvním poločase to byl z naší strany výborný fotbal, kontrolovali jsme hru... Škoda jen, že jsme nedali další šance, protože 2:0 by byl ideální výsledek. Ale jak už jsem řekl, i 1:0 je velmi dobrý výsledek pro odvetu,“ komentovala opora klubu ze Stamford Bridge utkání na svých internetových stránkách.

Jeho velká chvíle přišla v 53. minutě. Gerrard zpoza pokutového území krásně z první trefil míč, který k němu odvrátil Drogba. Anglický reprezentant už pomalu zvedal ruce v radosti nad vyrovnávací brankou, když za klubkem hráčů uviděl letícího Čecha, který jeho tutovku zlikvidoval.

"Tu střelu jsem moc neviděl, letěla těsně kolem hlavy Johna Terryho a já ji zahlédnul dost pozdě. Naštěstí jsem ale stačil rychle zareagovat, natáhnul jsem se, co to šlo, a konečky prstů jsem ji vyrazil. Bylo to ale opravdu konečky prstů, těmi posledními články...", popsal inkriminovanou situaci Petr Čech.

Chelsea konečně vstřelila Liverpoolu branku 

Česká reprezentační opora si také pochvalovala, že jeho tým konečně po pěti vzájemných utkání s Liverpoolem v evropských pohárech vstřelil tomuto soupeři branku. "Když jsme dali gól, vzpomněl jsem si na to a napadlo mě, že už se tak nebude opakovat situace z předchozích zápasů, kdy to bylo s Liverpoolem v Lize mistrů většinou 0:0. Je dobře, že jsme tu branku dali,“ oddechl si Čech.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td colspan="2">Semifinále LM Chelsea - Liverpool na Sport.cz. </td></tr><tr><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112716-cech-branku-nedostal-chelsea-porazila-livepool-1-0.html" target="_blank">REFERÁT</a></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112722-po-prvnim-semifinale-veri-v-postup-chelsea-i-liverpool.html" target="_blank">OHLASY</a></td></tr></tbody></table>Chelsea se vyplatilo, že již od pondělního večera tým společně relaxoval a připravoval se na utkání uzavřen v hotelu. "Trenéři chtěli, abychom co nejvíce odpočívali, byli co nejvíce k dispozici masérům a plně se koncentrovali na utkání. Vyhráli jsme, takže to určitě pomohlo," řekl český gólman, který si ovšem po vítězství na Liverpoolem volného času moc neužije, neboť Chelsea se v sobotu utká v Premier league s Boltonem.

„Ve čtvrtek a v pátek normálně trénujeme a po pátečním tréninku se přesuneme na hotel, protože sobotní zápas s Boltonem má výkop už ve 12:45. No a v neděli odpoledne už poletíme do Liverpoolu. Je to teď tedy docela náročný program," svěřil se Petr Čech svým internetovým stránkám.

Reklama