Hlavní obsah

Mourinhova slova nás zdravě nakopla, pochvaloval si Gerrard

PRAHA/LIVERPOOL

Potřetí za poslední čtyři roky usilovali fotbalisté Chelsea neúspěšně o postup do finále Ligy mistrů. Stejně jako před dvěma lety nestačili svěřenci trenéra Josého Mourinha v semifinále na borce z Liverpoolu, kteří zatím pod vedením Rafaela Beníteze opakují historii z roku 2005.

Článek

Liverpool v úterní semifinálové odvetě srovnal jednobrankovou ztrátu z prvního střetnutí a nakonec si postup zajistil v penaltovém rozstřelu, v němž gólman Reds Pepe Reina chytil dvě střely a předčil tak brankáře Chelsea Petra Čecha, na nějž vyzráli všichni střelci z Anfield Road.

„Prožil jsem jeden z nejkrásnějších večerů v životě. Vyrovnat se s jednobrankovou ztrátou v duelu s Chelsea a vydřít postup, to je prostě fantastický úspěch. Nechali jsme na trávníku všechno. Každý bojoval a nikoho ani na okamžik nenapadlo, že bychom mohli prohrát,“ zářil po utkání Steven Gerrard.

"Malý klub" opět ve finále 

Kapitán Liverpoolu na dálku poděkoval Mourinhovi za to, jak tým nažhavil. „Odvedl pro nás dobrou práci. Četli jsme v novinách všechno, co o nás řekl. Občas jsme se tomu zasmáli. Říkat ale, že jsme malý klub, to bylo trochu neomalené. Na druhou stranu, který malý klub se může pochlubit druhým finále Ligy mistrů za poslední tři sezóny?“ ptal se se smíchem Gerrard.

Pro Mourinha bylo vyřazení hořkým zklamáním, Chelsea podle něj byla lepším týmem. „Na rozdíl od Liverpoolu jsme šli za vítězstvím celých devadesát minut i při nastavení. Měli jsme navrch psychicky i fyzicky. Bouřlivá atmosféra na Anfield Road nás nezlomila. Mám tým složený z neuvěřitelných hráčů,“ poděkoval trenér londýnského klubu svým svěřencům.

Kouč Liverpoolu Benítez po utkání přiznal, že při rozstřelu necítil žádnou nervozitu. „Věřil jsem hráčům. Penalty trénujeme, nebyl důvod k obavám. A Pepe Reina si proti střelcům vede pokaždé skvěle,“ uvedl lodivod Reds.

Gólman Petr Čech bude ve středu od 11 hodin hovořit s českými novináři na telekonferenci a slova brankářské jedničky londýnského klubu poté najdete i na stránkách Sport.cz!

Reklama

Související témata: