Hlavní obsah

Ancelotti: Milán je na vrcholu ve správnou dobu

PRAHA

„Sen“ nebo „perfektní fotbal“, to byly nejčastější superlativy, kterými kouč AC Milán Carlo Ancelotti nešetřil po středeční výhře v semifinále Ligy mistrů. Jeho svěřenci porazili v domácím fotbalovém chrámu na San Siru Manchester United 3:0 a mohou se těšit na květnové finále, kam o den dříve postoupil přes Chelsea jiný anglický velkoklub FC Liverpool.

Článek

Hráči milánského AC tak mohou uvažovat o odvetě za finále Ligy mistrů, které proti stejnému soupeři ztratili před dvěma lety v Istanbulu. Jedno z nejúchvatnějších finálových představení tehdy vedli 3:0 po poločase, přesto se Liverpool dokázal vzchopit a zvítězit na penalty. V jeho dresu u toho tehdy byli i čeští zástupci Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Tentokrát by se v dresu AC na odplatě rád podílel i další český reprezentant Marek Jankulovski.

„Vidět hrát svůj tým tak, jak jsme to dokázali v prvním poločase, to je sen každého trenéra. V prvních pětačtyřiceti minutách jsme předváděli perfektní fotbal,“ zářil štěstím Ancelotti. „Postavili jsme naše vítězství na skvělém začátku,“ dodal kouč vítězného celku pro oficiálních stránky UEFA bezprostředně po utkání. „Proti Liverpoolu to bude fascinující zápas, soupeř začne utkání určitě v úplně jiném rozpoložení než Manchester,“ předvídá Ancelotti.

„Fotbal v Lize mistrů je unikátní svojí atmosférou v každém utkání a Milán je podle mě v jejím zvládání nejlepším mužstvem. V takto vypjatých situacích zřídka kdy hrajeme špatně a jsem šťastný, protože jsme na vrcholu psychických sil ve správnou dobu“ věří svým svěřencům kouč AC.

Ferguson: AC Milán byl chladnokrevnější

Opačné pocity přirozeně prožíval jeho protějšek na lavičce Manchesteru Sir Alex Ferguson, který ovšem nesl porážku s grácií a uznale pochválil milánský profesionalismus a skvělou hru. „Jsme samozřejmě zklamaní. Milán byl na utkání lépe psychicky připraven, poměrně lacino jsme jim dovolili dvakrát skórovat a pak už jsme si s nimi nevěděli rady,“ řekl po utkání Ferguson.

„Na evropské scéně se nemůžete tak snadno zbavovat míče, bohužel my jsme to dělali. Milán byl pak daleko lepší a v utkání si dokázal udržet chladnokrevnost,“ litoval trenér Manchesteru. Největší problém byl ve zkušenostech z takovými zápasy, ačkoli ani my jich nemáme málo. Takové zkušenosti ale získáte, pokud udržíte stejný tým dlouho pohromadě, jako se to povedlo AC Milán,“ našel jednu z příčin neúspěch Ferguson.

„Dnes začal Milán tlačit na každý míč hned od začátku a nakonec s námi sehrál skvělou partii. My se ale z tohoto zklamání dokážeme otřepat, povedlo se nám to mnohokrát i v minulosti,“ věří Ferguson, že jeho tým dokráčí aspoň pro anglický titul, který má nadosah. „Je těžké předpovídat, kdo vyhraje finále, ale Milán jasně ukázal, že se na takovéto typy zápasů dokáže skvěle připravit,“ poodhalil skotský kouč, kdo bude pro něj ve finále favoritem.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal