Hlavní obsah

Brankář Čech fandí ve finále Ligy mistrů krajanovi

PRAHA

Gólman Chelsea a české reprezentace Petr Čech skončil už podruhé těsně před branami finále fotbalové Ligy mistrů, úspěch v něm přeje krajanovi Marku Jankulovskému v dresu AC Milán. Jeden ze dvou českých vítězů prestižní soutěže Vladimír Šmicer to má s rozhodováním komu fandit o mnoho těžší, svého triumfu před dvěma lety dosáhl právě s Liverpoolem.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech poté, co inkasoval jednu z penalt od střelce Liverpoolu v prohraném semifinále Ligy mistrů.

Článek

„Určitě budu fandit Markovi, v Liverpoolu už žádní Češi nejsou. Nevím, jestli zápas uvidím, ale předloni jsem v televizi sledoval Vláďu Šmicra a Milana Baroše a přál jim, aby ten krásný pohár zvedli nad hlavu. A vyšlo to, podobnou radost bych přál i Jankulovskému,“ říká Čech s tím, že semifinále s Manchesterem zvládl AC Milán perfektně, ale proti zkušenému Liverpoolu to bude mít hodně těžké.

„Navíc tam bude ta vzpomínka na istanbulské finále, které se stejným soupeřem prohrál na penalty. O to víc ale budu Jankulovskému držet palce, aby to on i tým zvládli. Moc bych Markovi přál, aby si ten zápas užil, a věřím, že za rok si ho konečně zahraji také,“ dodává Čech.

Šmicer je rozpolcený 

Nyní v Bordeaux působící Vladimír Šmicer zažil před dvěma roky právě s Liverpoolem slastný pocit triumfu a přiznává, že jeho srdce bude při letošním finále dost rozpolcené.

„Mám to složité. Přál bych vítězství Markovi, je to kamarád. Ale k Liverpoolu mě váže šest krásných let. Ještě nevím, jak se s tím vyrovnám, ale určitě se budu dívat,“ líčí Šmicer, jenž nikdy nezapomene na obrat beznadějně vypadajícího istanbulského finále z 0:3 do vítězného penaltového rozstřelu. „Vstřelil jsem ze hry gól na 2:3 a pak proměnil poslední penaltu. Krásně se na to vzpomíná.“

Reklama

Související témata: