Hlavní obsah

Brit prodal falešné lístky na finále Ligy mistrů za 1,6 miliónu

ATÉNY

Řecká policie zadržela den před finále fotbalové Ligy mistrů osmadvacetiletého Brita, který prodal 50 falešných vstupenek na zápas AC Milán s Liverpoolem italské cestovní kanceláři za 58 tisíc eur (přes 1,6 miliónu korun). Muž zpeněžil padělané lístky v pondělí a v úterý, kdy byl zatčen v centru Atén. Nyní čelí obvinění z padělatelství a podvodu.

Článek

Policie předložila vstupenky k posouzení Řecké fotbalové federaci, jejíž zástupci je označili za padělky. Zatčeni dnes byli také dva Francouzi, kteří se pokusili prodat dva lístky skupince Britů na ulici ve středu Atén. Podle policie nadsadili cenu lístků za 140 na 600 eur.

Z apartmánu jednoho aténského hotelu, který si pronajali zástupci UEFA, zmizelo v noci na dnešek 22 VIP vstupenek. Podle řeckého rozhlasu byla po zjištění krádeže platnost lístků zrušena.

Do Atén dorazilo na dnešní vyvrcholení Ligy mistrů přes 50 tisíc fanoušků obou týmů, řada z nich bez vstupenek. Na černém trhu se cena lístků v posledních dnech podle agentury Reuters vyšplhala na více než pět tisíc eur.

Reklama