Hlavní obsah

Uděláme vše, abychom nebyli za pitomce! Obránce Coufal upřímně o hvězdné skupině

Praha

Lionela Messiho, hvězdného útočníka Barcelony a argentinské reprezentace, v Edenu obdivoval před osmi lety jako divák. Na podzim 2011 byl na tribuně stadionu Slavie ještě jako obránce Hlučína. Tehdy Plzeň ve vyhnanství kvůli nevyhovujícímu stadionu hostila v Praze ve skupině Ligy mistrů Barcelonu. Maličký Argentinec vstřelil hattrick. Zatímco Argentinec je i po osmi letech dál pilířem Katalánců, Coufal se přes Opavu a Liberec v létě minulého roku dostal do Slavie, s níž nyní vybojoval Ligu mistrů. A Barcelona s hvězdným Messim bude jedním ze soupeřů Pražanů ve skupině F společně s Dortmundem a Interem Milán.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Vladimír Coufal ze Slavie a Billel Omrani z CFR Kluž.

Článek

Losování jste sledovali se spoluhráči po čtvrtečním tréninku. Jak jste rozdělení do skupin prožívali?

Hodně intenzivně. Dvakrát jsme si pořádně zařvali. Prvně, když se zaplnila skupina s Petrohradem, Benfikou a Lyonem. Byla pro nás strašákem, kam jste nechtěli. A podruhé, když nás Petr Čech poslal k Barceloně. Já se úplně třásl.

Převládla ve vás euforie z velkých soupeřů? Nebo má člověk v hlavě i obavy z jejich umění?

Slavia čekala na Ligu mistrů dvanáct let. Když už si máme nejlepší soutěž Evropy zahrát, tak si určitě zasloužíme takové soupeře. Jen doufám, že budeme mít šanci stejně křičet i po zápasech a nebudeme skvělého losu s odstupem litovat. Ale bezprostředně po losu panovalo nadšení, jací soupeři do Prahy dorazí.

Vnímáte jména protivníků i jako odměnu pro fanoušky Slavie, která bude hrát Ligu mistrů teprve podruhé v klubové historii?

Určitě! Doufám, že společně dokážeme v domácím prostředí všechny soupeře potrápit.

V každém z týmů nastupují skvělí hráči. Dokážete říct, na kterého ze soupeřů se nejvíce těšíte?

Mám v hlavě jména hráčů, kteří nastupují na křídlech jednotlivých týmů. Já byl v Edenu, když tady hrála Barcelona proti Plzni. Koukal jsem, jak válí Messi. A nyní proti němu budu hrát. To je neskutečné. Jen doufám, že nedojde na souboje jeden na jednoho... Je to prostě paráda. Mám soupeřů plnou hlavu. Nejen Barcelony, ale i Dortmundu a Interu.

Jakkoliv je skupina atraktivní, z hlediska sportovního je mimořádně těžká. Jaké budou ambice Slavie?

Všichni vědí, jak velké týmy nás čekají. Jde skutečně o těžkou skupinu. Pokud budeme chtít postoupit ze třetího místa do jarní fáze Evropské ligy, bude to hodně těžké. Každý získaný bod bude zlatý. Uděláme všechno pro to, abychom nebyli za pitomce.

V rámci týmové tipovačky jako jediný trefil všechny soupeře útočník Stanislav Tecl. Našel se v šatně někdo, kdo měl k losu připomínky?

Vůbec ne. Je to skvělý los. Jen si většina kluků přála Juventus s Ronaldem. Já snil o Anglii, kde jsem si kvůli zranění proti Chelsea nezahrál. Ale skupina s Barcelonou, Dortmundem a Interem mi vše vynahradí.

Reklama

Související témata: