Hlavní obsah

Výjimečné vítězství, liboval si Ancelotti

PRAHA/ATÉNY

Sladší konec sezóny si trenér AC Milán Carlo Ancelotti nemohl přát. Italský klub ve středu v Aténách získal trofej pro nejlepší klub Evropy a rázně tak odpověděl škarohlídům, kteří mu po bodovém odečtu věštili mizernou sezónu. „Na těžkých chvílích z podzimu jsme postavili náš úspěch. Je to výjimečné vítězství,“ zářil spokojeností po utkání Ancelotti.

Článek

Milánu zařídil výhru veterán Filippo Inzaghi, na jehož dva góly Liverpool odpověděl jen snížením Kuijta v závěru zápasu. Dramatický zvrat jako v istanbulském finále Ligy mistrů 2005 se tentokrát nekonal. „V listopadu to s námi nevypadalo dobře, spekulovalo se o mém odvolání, a teď jsme mistři Evropy. Málo fanoušků čekalo, že to můžeme dotáhnout tak daleko. Možná nikdo. Takový je fotbal,“ cituje Ancelottiho italský list Gazzeta dello Sport.

Pro italského kouče, jenž se s AC radoval z trofeje jako hráč v letech 1989 a 1990, poprvé jako kouč uspěl v roce 2003. „Triumf si užívám víc, než v roce 2003. V srpnu jsme začínali s mnoha nejistotami a jistotu jsme nacházeli den po dni. S Milánem mám velice speciální vztah. Cítím, že tomuto klubu patřím. Hrál jsem v jeho dresu a získal důležité trofeje,“ uvedl italský trenér.

Berlusconi si výhru vychutnal

Další slavný okamžik milánského velkoklubu si nenechal ujít Silvio Berlusconi. Bývalý italský premiér je s Milánem spjatý a už před zápasem si povídal s některými hráči AC, včetně Marka Jankulovského. Po zápase předával pamětní medaile. „Teď nám řekne Carlo, jak dlouho chce zůstat. Ale vážně, Milán je jedna velká rodina. S Ancelottim jsem měl nějaké spory ohledně taktiky, ale máme se rádi. Jestli začne jeho éra? Ta začala už dávno...,“ řekl Berlusconi italským novinářům.

Hrdinou večera byl třiatřicetiletý Inzaghi. Na konci první půle šťastně tečoval přímý kop Pirla, v závěru famózně proměnil kolmici Kaká. „Ligu mistrů jsem už vyhrál, ale dát dva góly ve finále? Stále tomu nevěřím, po takové kariéře chybělo jen tohle. Při prvním gólu jsem měl štěstí, ale vyhrát Champions league po takovém ročníku je skvělé. Tohle mužstvo si zaslouží pochvalu, jsou v něm opravdoví chlapi, je v něm překrásná jednota cílů,“ povídal šťastný Superpippo.

Reklama

Související témata: