Hlavní obsah

Tisk po LM: Liverpoolská řecká tragédie a Inzaghiho eurodelirium

ATÉNY

Italské listy oslavují po středečním triumfu fotbalistů AC Milán v Lize mistrů střelce obou gólů Filippa Inzaghiho, jenž se například podle Gazzetty dello Sport postaral o "eurodelirium". Britské deníky naopak soucítí s poraženým Liverpoolem, Timesy označují aténskou porážku 1:2 za "řeckou tragédii".

Článek

"Eurodelirium s Inzaghim. AC Milán slaví červeno-černou odplatu za porážku v Istanbulu," připomněla Gazzetta dva roky staré finále LM, v němž italský tým ztratil poločasové třígólové vedení a na penalty zvítězil Liverpool. "Jsou posedmé králi Evropy. Tenhle klub, jenž se jen těžce sbíral ze skandálního léta a který má v kádru mnoho starých pirátů, předvedl mistrovský výkon," dodal sportovní list.

Také Corriere dello Sport stejně jako většina zbývajících deníků píše o odvetě za Istanbul a o "ďábelské noci AC". "Jedenáct měsíců po triumfu na mistrovství světa si vzal italský fotbal i Ligu mistrů," uvádí list, k němuž se přidává Corriere della Sera: "AC Milán v nehezkém, ale triumfálním zápase získal Ligu mistrů. Tím se stal nejúspěšnějším klubem posledních padesáti let," napsal deník o dnes již sedminásobných evropských šampionech.

I britský tisk odvozuje své komentáře od dramatického finále z roku 2005 a uznává, že Milánu se povedla odplata. "Štěstí Liverpool opustilo. Dva roky po zázraku z Istanbulu jsou 'Reds' oběťmi řecké tragédie," píše deník The Times.

Další listy poukazují na to, že první gól vstřelil Inzaghi šťastnou tečí ramenem. "Liverpoolská jízda za triumfem skončila hořce. Inzaghiho rameno zastavilo 'Reds' na cestě za slávou," uvádí Daily Telegraph a Daily Mirror rovnou na titulní straně píše: "Okradeni rukou Zaga," jak si překřtili střelce branek Inzaghiho.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články