Hlavní obsah

Slavia vstoupila do Ligy mistryň vítězstvím, Sparta prohrála

Edinburgh
Aktualizováno

Fotbalistkám Slavie výborně vyšel vstup do nového ročníku Ligy mistryň a v úvodním zápase 1. kola zvítězily na hřišti Hibernianu 4:1. Hattrickem se ve Skotsku blýskla Tereza Kožárová. Svěřenkyně Michala Kolomazníka čeká domácí odveta ve středu 25. srpna. Městské rivalky, fotbalistky Sparty, ve stejné fázi soutěže prohrály na hřišti islandského Breidabliku 2:3, i když v půli vedly 2:1. Odvetu odehrají sparťanky, úřadující české mistryně, ve čtvrtek 26. září.

Foto: slavia.cz

Fotbalistky Slavie v akci (ilustrační foto)

Článek

Slávistky v Edinburghu nezačaly dobře a už ve třetí minutě inkasovaly gól od Hunterové. Hostující tým ale ještě do přestávky skóre otočil, když se mezi 36. a 42. minutou dvakrát trefila Kožárová a jednou Jarchovská.

Hráčky Hibernianu už se na odpověď nezmohly, navíc čtvrt hodiny před koncem útočnice Kožárová zkompletovala hattrick.

Fotbalistky Sparty sice měly na hřišti islandského Breidabliku nakročeno k vítězství, když po dvou trefách Burkenroadové vedly v poločase 2:1, nakonec ale těsně prohrály 2:3. .

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Hibernian - Slavia Praha 1:4 (1:3)
Branky: 3. Hunterová - 36., 40. a 75. Kožárová, 42. Jarchovská.
Slavia: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (70. Szewieczková), Svitková, Perssonová, Khýrová (82. Veselá) - Kožárová (89. Černá). Trenér: Kolomazník.
Breidablik (Isl.) - Sparta Praha 3:2 (1:2)
Branky: 15. a 78. Thorvaldsdóttirová, 80. Vilhjálmsdóttirová - 3. a 36. Burkenroadová.
Sparta: Dorseyová - Odehnalová, Bertholdová, Simpsonová (64. Kavalová) - Ringelová, Pleulerová, Sonntágová, Nepokojová (64. Solomouová), L. Martínková - Burkenroadová, Křivská (73. Baucomová). Trenér: Bartalský.

Reklama

Související témata: