Hlavní obsah

Slavia může jet v předkole LM do Izraele či Švédska

PRAHA

České fotbalové kluby už mohou tipovat, kdo se stane jejich soupeřem v úvodních kolech evropských pohárů. V žádném případě ale nepůjde o lehké protivníky, protože s výjimkou Slavie nevstoupí do soutěží nikdo v roli nasazených týmů. Poslední možní soupeři přibyli ze španělské ligy, která skončila v neděli. Sparta tak může v třetím předkole Ligy mistrů narazit například na Sevillu.

Článek

Slávisté budou mít, pokud jim alespoň trochu bude přát štěstí, v druhém kole za soupeře týmy z fotbalově slabších zemí. I mezi nenasazenými celky ale jsou soupeři, kteří mohou hodně zlobit; Žilina, Beitar Jeruzalém, či třeba Šerif Tiraspol.

Sparťané to budou mít mnohem složitější, protože nebudou nasazeni. Na Letnou mohou dorazit třeba Arsenal, Liverpool, oba glasgowské kluby, Sevilla, či Benfica Lisabon. Českým šampionům může svitnout šance na papírově lehčího soupeře jen ve chvíli, kdy se z nasazených neprobojuje z druhého předkola někdo z kvinteta Steaua Bukurešť, Glasgow Rangers, Šachtar Doněck, Besiktas Istanbul a Levski Sofia. Na jejich nenasazené přemožitele by totiž Sparta automaticky narazila.

Boleslav může čekat Bayern nebo Panathinaikos

České celky v Poháru UEFA to budou mít hodně složité. Mladá Boleslav je v prvním kole nenasazena a jejími soupeři mohou být hodně silné týmy včetně Villarrealu, Bayernu Mnichov, Alkmaaru, Panathinaikosu, Basileje, Girondins Bordeaux, Leverkusenu a dalších.

Nejméně toho znají o své budoucnosti zatím Jablonečtí. V jedné z regionálních skupin čekají, jak dopadne Pohár Intertoto. Pokud by z něj postoupily týmy z Francie, Německa a Ruska - což se dá předpokládat - pak by se Severočeši ocitli mezi nenasazenými a jejich soupeři by mohli být právě postupující z Intertota, ale také třeba Basilej, Petrohrad, či Austria Vídeň.

První losování se uskuteční už 29. června, kdy bude vylosováno první předkolo Poháru UEFA a první dvě předkola Ligy mistrů. V osudí se tak objeví i jméno Slavie Praha.

Možní soupeři Slavie ve 2. předkola Ligy mistrů:
Beitar Jeruzalém (Izr.), Zaglebie Lubin (Pol.), NK Domžale (Slovin./musí postoupit z 1. předkola), IF Elfsborg (Švéd./1.), FK Sarajevo (Bos./1.), FK Ventspils (Lot./1.), MSK Žilina (SR/1.), Derry City (Ir./1.), FH Hafnarfjardar (Isl./1.), FBK Kaunas (Lit./1.), Tampere United (Fin./1.), Šerif Tiraspol (Mol./1.), Olimpi Rustavi (Gruz./1.), Pobeda Prilep (Mak./1.).
Možní soupeři Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů:
Liverpool, Arsenal, Valencie, Sevilla, Benfica Lisabon, Ajax Amsterodam, Werder Brémy, Celtic Glasgow, Steaua Bucurešť (2.), Lazio Řím, Glasgow Rangers (2.), Šachtar Doněck (2.), Besiktas Istanbul (2.), Anderlecht Brusel, Dynamo Kyjev, Levski Sofia (2.).

Reklama

Související témata: