Hlavní obsah

Finalista Ligy mistrů vstřebává historickou ostudu. Kruté fiasko umocnil Němcův výsměch

Před pár měsíci se dotýkali fotbalového nebe, když v madridském finále bojovali o triumf v nejprestižnější klubové soutěži - Lize mistrů. V ní ale nyní zažili ošklivý budíček a mimořádně kruté probuzení. Pýcha Totenhamu Hotspur je po úterní demolici před vlastním fanoušky od Bayernu Mnichov 2:7 rozmetaná na prach. Dosud uctívaného kouče Mauricia Pochettina nečeká lehké období.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Tottenham - BayernVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Přitom úvod zápasu v Londýně žádnou pohromu pro domácí nenaznačoval. Son Hung-min dokonce poslal Spurs do vedení. Pak už ale úřadoval Bayern, ve druhé půli se pak rozjel Serge Gnabry, který nasázel čtyři góly.

„Severní Londýn je červený," napsal v euforii Gnabry na sociální sítě, aby tak ještě přisypal trochu soli do hodně bolavých ran Tottenhamu. Německý reprezentant totiž čtyři roky působil v barvách arcirivala Spurs - Arsenalu, který má na svých dresech, stejně jako Bayern, červenou barvu.

Tottenham utrpěl na svém hřišti nejhorší porážku ve 137leté historii klubu. Po ní zavřel Pochettino své hráče na dlouho do šatny a nejspíš jim měl hodně co říct. Setřást ze sebe úterní noční můru ale asi nebude jen tak.

„Je hodně obtížné teď něco vykládat. Takhle bezprostředně po zápase nebudu radši říkat nic. Musíme teď držet pospolu. Nyní musíme hlavně zachovat klid. O všem raději promluvíme až zítra," soukal ze sebe kouč.

„Pocity nejsou nejlepší. Jsme strašně zklamaní. Tím, že teď na sebe budeme řvát, když jsme všichni v emocích, nic nevyřešíme," pokračoval.

„Tohle pro nás bude asi hodně těžká sezona. Teď se hlavně potřebujeme pochlapit, být silní, semknout se a zkusit se odrazit zpět. Takové situace se prostě stávají a musíte jim umět čelit," burcoval Pochettino.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Čtyřgólový střelec Bayernu Mnichov Serge Gnabry.

To jeho protějšek Nico Kovač si pochopitelně užíval úplně jiné emoce. „Vypadá to, že Londýn je pro mě zaslíbeným městem. Líbí se mi tady a pro Bayern i celý německý fotbal byl tohle báječný večer," liboval si.

„V první půlhodině jsme ale měli také hodně štěstí, protože jsme byli pasivní. Poté už jsme ale vývoj zápasu diktovali. Ve druhé půli už jsme hráli extrémně dobře," těšilo Kovače.

Reklama

Související témata: