Hlavní obsah

Provokace Realu. Hrdina Brugg oslavil své góly jako Ronaldo. Teď ho čeká tetování

Madrid/Praha

Tohle se fanouškům Bílého baletu nelíbilo. Hvězdný Real Madrid šel do úterního druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů s jasným cílem. Zapomenou na blamáž z prvního kola a odčinit prohru 0:3 proti PSG. Jenže to se svěřencům Zinédina Zidanea nepodařilo a na Santiago Bernabéu se museli proti Bruggám spokojit s remízou 2:2. V prvním poločase řádil hostující fotbalista Emmanuel Bonaventure Dennis, který vstřelil dvě branky. Svou druhou trefu navíc slavil vzhledem k okolnostem dost provokativním způsobem. Napodoboval Cristiana Ronalda.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real - BruggyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Jednadvacetiletý Nigerijec nepůsobil v zakončení zrovna jistým dojmem. Jenže balón za záda Thibauta Courtoise dostal v obou gólových příležitostech a trefit se dvakrát proti Bílému baletu na Santiago Bernabéu se zkrátka počítá.

Když v 39. minutě rozvlnil síť podruhé, napodobil gólovou oslavu Cristiana Ronalda. Vzhledem k tomu, že od odchodu hvězdného útočníka do Juventusu Turín se Real trápí a zůstává ve stínu úspěchů z dob, kdy byl Ronaldo v kádru, musela být tato okázalost pro madridské fanoušky bolestnou připomínkou toho, jak moc jim nyní Portugalec chybí.

Nigerijský útočník Dennis přitom fanoušky pobavil už před utkáním, kdy si s nebývalým zájmem fotografoval a natáčel madridský svatostánek. „Tohle je sen. Hodně z nás by ani nenapadlo, že si tady někdy zahrajeme. Jestli tady dám gól, tak si nechám udělat tetování," řekl před duelem Dennis. Teď ho tedy čeká tetování dvojité.

O přestávce musel z utkání odstoupit brankář Thibaut Courtois, jemuž se udělalo špatně od žaludku. Real zabral, ale nakonec to proti v deseti hráčích hrajícím Bruggám stačilo pouze na remízu 2:2. Bílý balet má po dvou odehraných kolech na kontě pouze bod, který v tuto chvíli znamená průběžnou poslední příčku skupiny A.

Reklama

Související témata: