Hlavní obsah

Sešívaní přežili umrtvovací injekci. Pan Božský a spol. pak bez podání ruky prchli do šaten

Praha

Již potřetí napsali v základní skupině Ligy mistrů prakticky stejný příběh. Na Interu měli na výhru, doma prohnali Dortmund a Barcelonu ještě víc. Fotbalisté pražské Slavie však mají stále jen bod, katalánskému gigantovi podlehli 1:2. „Je skvělé, že se takovým mužstvům vyrovnáme a někdy je i přehráváme. Jenže pohled na tabulku je jasný, produktivita nás sráží,“ lituje kapitán Tomáš Souček.

Škoda, že neproměňujeme šance, to nás sráží, říkají hráči Slavie po prohře s BarcelonouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hvězdná Barca v Edenu se štěstím uhájila vítězství. Sešívaných však měly její hvězdy plné zuby. Po závěrečném hvizdu si Lionel Messi a spousta dalších hráčů se soupeřem ani nepodali ruku a zamířili rovnou do šaten. „Zklamali mě, že takhle zareagovali," říká obránce Jan Bořil.

Samotný začátek přitom odpovídal papírovým předpokladům, podle nichž byli slávisté jasným outsiderem. „Gól inkasovaný ve třetí minutě byl jako umrtvovací injekce. Vstup jsme měli špatný, pak se kluci dotkli svého maxima. Jsem na ně pyšný, umělecký dojem je dobrý. Porážka hodně bolí," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

Bez bodla by nevystřelil

Hned po přestávce Slavia vyrovnala a ukázala svou sílu. „Chvílemi jsme byli i lepší, jde o produktivitu. Vyměnil bych gól aspoň za bod. Běžel jsem pořád rovně, převzal jsem si míč a divil se, že jsem si ho neukopl. Bodlo mě napadlo, jinak bych ani nevystřelil," usmívá se úspěšný střelec Bořil.

„Hráli jsme na velké riziko, velká pochvala. O to víc mě mrzí, že jsme nezískali ani bod. Spousta kluků sedí v šatně zklamaných, zůstane to v nich asi dlouho," lituje kouč Trpišovský.

Klíčové bude porazit Inter

Slávisté budou mít šanci na odvetu v příštím kole na Camp Nou. „O Messim se říká, že jen chodí, ale jak dostane míč, nikdo ho nechytí... Náš cíl zůstává stejný, obsadit aspoň třetí místo a zůstat v pohárech. Alfou a omegou bude doma porazit Inter. Jeho výhra nad Dortmundem nám teď samozřejmě moc nepomohla," uvědomuje si Bořil.

S Barcelonou jsme hráli vyrovnaný zápas, v některých momentech jsme jí i předčili, vědí hráči SlavieVideo: Sport.cz

„Na Interu jsme přišli o vítězství v samém závěru, Dortmundu jsme se herně vyrovnali. Teď jsme měli víc šancí než Barcelona, bohužel nám chybí produktivita. Na výkon se nehraje, platí góly. Zatímco v domácí lize máme deset šancí a dáme z nich jeden gól, tady máme jen čtyři, což je málo," srovnává záložník Tomáš Souček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články