Hlavní obsah

Byli jako hokejisti, komentoval Kolář urputnou defenzivu Barcelony. A líčil smutek v šatně Slavie

Praha

Hvězdný Lionel Messi jej pokořil už ve třetí minutě středečního vzájemného utkání v třetím díle skupiny F Ligy mistrů. Ovšem brankář Slavie Ondřej Kolář se při konfrontaci s Barcelonou, pětinásobným vítězem soutěže, z děsivého startu nehroutil. Se spoluhráči dokázal katalánského giganta dostat do velkých problémů. A nebýt špatné koncovky, mohli se Pražané radovat z bodového zápisu.

S Barcelonou jsme hráli vyrovnaný zápas, v některých momentech jsme jí i předčili, vědí hráči Slavie Video: Sport.cz

 
Článek

„Bylo pochopitelně velice nepříjemné dostat gól tak rychle. Ale já si říkal, že zápas bude mít třeba stejný průběh jako jarní osmifinále Evropské ligy v Seville, kde jsme inkasovali hned v první minutě, ale pak jsme hráli svoji hru. A stejný scénář se skutečně naplnil," vracel se Ondřej Kolář k okamžiku z třetí minuty středeční bitvy v Edenu, kdy Petr Ševčík vyrobil v blízkosti pokutového území chybu, po níž jej o balon obral Messi, vyměnil si míč s Arthurem a levačkou jej uklidil do sítě.

„Možná jsme v úvodu měli zbytečný respekt. Nechtěli jsme hlavně udělat zbytečnou chybu a stejně jsme ji vytvořili. Ale i tak jsme se proti Barceloně drželi daného taktického plánu a hráli náš nepříjemný fotbal plný pohybu a napadání," chválil Kolář spoluhráče.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

Ještě v průběhu první půle jim notně zabrnkal na nervy, když za nepříznivého stavu vyběhl daleko mimo pokutové území, chtěl si míč zaseknout před dotírajícím Suárezem, ale balon ztratil. „Podjela mi stojná noha. Kluci vědí, že takové věci dělám. Mohl jsme pochopitelně hrát balon z první, ale chtěl jsem klukům ukázat, že jsem v pohodě a dodat jim sebevědomí, což se povedlo přibližně na padesát procent. Naštěstí to dobře dopadlo," děkoval s odstupem parťákům, že společně zažehnali hrozbu gólového výpadu.

Následně zmařil stoprocentní příležitost Suáreze a De Jonga. Jenže krátce po Bořilově vyrovnání musel lovit míč ze sítě po vlastní brance Olayinky. „Velká smůla. Přežili jsme stoprocentní šance, a pak inkasujeme takový gól... Já už šel sebrat centr, jenže Suárez trefil Olayinku do hrudi a balon se odrazil nejhorším možným způsobem," lamentoval Kolář.

Když budeme mít ve všech zápasech Ligy mistrů takový projev jako dosud, bude to pro mě zadostiučinění, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Závěrečný tlak Slavie pak i přes množství obrovských šancí vyrovnání nepřinesl. „I giganta, jakým Barcelona je, jsme tlačili do kolen. Na konci byli hráči soupeře jako hokejisti, když skákali do střel, zakopávali a zdržovali. Je fantazie, jak vyrovnanou partii jsme sehráli, ale po zápase všichni seděli v šatně a byli smutní. Cítili jsme, že minimálně na bod jsme měli, což se na pohodě v kabině podepsalo," vypravoval Kolář.

Věděl, že s jediným bodem na kontě se Slavia dostala z hlediska boje o třetí příčku garantující postup do jarní fáze Evropské ligy do svízelné situace. „Je sen, že nejsme v tak hvězdné skupině jako páté kolo u vozu a hrajeme vyrovnané partie s Dortmundem, Interem i Barcelonou. Dokážeme si vytvořit dostatek šancí, jenže body nemáme, což nás děsně mrzí."

Reklama

Související témata: