Hlavní obsah

Žilina se výhrou 2:1 v Dudelange přiblížila k duelu se Slavií

K měření sil s pražskou Slavií ve druhém předkole Ligy mistrů mají blíže fotbalisté Žiliny. Ti v středečním úvodním duelu 1. předkola otočili zápas na hřišti lucemburského Dudelange a vyhráli 2:1. Do odvety si tak vezou důležitý náskok, jelikož soupeř složený z amatérských hráčů bude muset na žilinském stadiónu vstřelit minimálně dvě branky.

Článek

Svěřenci českého trenéra Pavla Vrby sice svého soupeře od začátku tlačili, ovšem sami inkasovali. V nastavení první půle Hubočan v pokutovém území fauloval Di Gregoria a sám postižený penaltu proměnil.

Jenže hned po návratu ze šaten se výhody pokutového kopu dočkali také hráči slovenského mistra. Nabídnutou příležitost využil Jež a srovnal na 1:1. Vítěznou branku pak vstřelil čtvrthodiny před koncem střídající útočník Lietava, který nastoupil v dresu Žiliny vůbec poprvé od svého sobotního přestupu z Banské Bystrice.

Nadějný výsledek 1:0 si z úvodního duelu v makedonském Prilepu vezou také fotbalisté Tallinnu. Estonskému celku výhru zařídil zkušený reprezentační útočník Zelinski. Domácí se sice pokusili alespoň vyrovnat, ovšem jejich snahu zhatil vyloučený Stojkovič.

Sarajevo dalo šest gólů na Maltě 

Nejlepší pozici ze všech 28 týmů si do odvetných zápasů 1. předkola Ligy mistrů vybojovali fotbalisté Sarajeva. Tým z Bosny a Hercegoviny si totiž z Malty odváží výhru 6:0 nad místním Marsaxlokkem, o kterou se dvěma brankami postarali Rasčič a Obuca.

Hráči Sarajeva zlomili odpor soupeře již během první půle, kterou vyhráli 4:0. Po změně stran vysoké vedení ještě o dvě branky navýšili, což jim téměř jistě zaručuje postup do 2. předkola.

Branka Stankoviče z nastavení prvního poločasu zajistila fotbalistům slovinského Domžale vítězství 1:0 nad Tiranou. Albánský celek sice sahal po remíze, ovšem nakonec bude do odvety vstupovat s brankovým mankem. Odvety se uskuteční za týden.

Jen bezbrankovou remízu viděli diváci na zápase mezi irským Derry City a Pjunikem Jerevan z Arménie. Oba celky nastoupily s defenzivní taktikou, která nedovolila útokům soupeře dostat se do větších šancí, a tak se o postupujícím rozhodne až v odvetě za týden v Arménii.

F91 Dudelange - MŠK Žilina (SR) 1:2 (1:0)
Branky: 45+1. Di Gregorio z pen. - 47. Jež z pen., 74. Lietava.
Sestavy:
F91 Dudelange: Joubert - Borbiconi, Mouny, Franceschi, Guthleber - Bellini, Hammani (67. Souto), Rémy, Joly - Gruszczyňski (77. Hug), Di Gregorio (77. Coquelet).
Žilina: Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Hubočan, Leitner - Štrba - Breška (68. Vladavič), Devátý, Jež - Porázik (84. Štyvár), Nemec (58. Lietava).
Další výsledky:
Pobeda Prilep (Mak.) - Levadia Tallinn 0:1 (0:0), Šerif Tiraspol (Mold.) - FC Ranger's (And.) 2:0 (1:0), FC Marsaxlokk (Malta) - FK Sarajevo 0:6 (0:4), NK Domžale (Slovin.) - FK Tirana (Alb.) 1:0 (1:0), Derry City (Ir.) - Pjunik Jerevan 0:0.

Reklama

Související témata: