Hlavní obsah

Trpišovský: Můžeme konkurovat gigantům, teď se upínáme k Interu

Vítězství v Lize mistrů jim stále chybí, což je jediné minus jejich dosavadního vystoupení. Fotbalisté pražské Slavie dokázali remizovat v Barceloně (0:0), což je senzační výsledek vzhledem k tomu, jak velkým outsiderem na Camp Nou byli. „Je třeba vidět, že domácí nás občas mačkali jak citrón. Ale klobouk dolů před týmem, že neprohrál a nedostal branku,“ cení si trenér Jindřich Trpišovský.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Jak byste popsal perně vydřený bod?

Domácí předvedli obrovskou kombinační sílu, my jsme udělali v zápase maximum. Hráči se vydali fyzicky i psychicky, v některých fázích jsme ale tahali za kratší konec a měli i trochu štěstí. V prvním vzájemném utkání jsme podali lepší výkon a prohráli, tentokrát jsme zase byli o něco horší a měli více štěstí.

Čisté konto v Barceloně se cení vysoko.

Klobouk dolů před hráči, jaký výkon předvedli a jak v některých fázích kvalitně kombinovali a dokázali být velice nebezpeční. Velká pochvala klukům, že to také zvládli ubránit.

V Barceloně jste si znovu dokázali, že můžete hrát vyrovnané zápasy i s velkými evropskými celky.

Pevně v to doufám. Klukům se snažíme vtloukat do hlavy, že když budeme fyzicky a psychicky pracovat, můžeme takovým týmům konkurovat. Neříkám pravidelně je porážet, ale čelit jim se vztyčenou hlavou. Pokud máte správné nastavení hráčů v týmu a samozřejmě i potřebnou kvalitu, dá se i proti tak silným soupeřům hrát.

Venku jste ve skupině ještě neprohráli, na Interu jste dokonce sahali po výhře.

Vážím si obou výsledků, z obou zápasů máme bod. V prvním venkovním zápase byl výkon o chlup kvalitnější než v Barceloně, na Interu jsme byli klidnější s míčem a nebezpečnější. V obou utkáních proti nám stála obrovská kvalita. Měli jsme nejprve obrovskou smůlu, a nyní zase velké štěstí. Vážím si, že jsme neprohráli ani na San Siru, ani na Camp Nou.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Slávista Jan Bořil před brankářem Barcelony Marcem-Andrém ter Stegenem.

Jak jste zvládli vyrovnat se s prostředím na slavném stadionu?

Pro nás velký zážitek, strašně zvláštní pocity pro nás, hráče i klub. V Barceloně hráli i naši mládežníci, kterým chci pogratulovat ke skvělému výsledku. Celý život se koukám na El Clássika, takže je strašně zvláštní pocit pohybovat se v prostorách, které roky vídáte v televizi. Takový zápas je pro nás velký dar, odměna za roky práce a neskutečně silný zážitek.

Možná trochu bláhová otázka, ale přece jen... Myslíte aspoň v koutku duše pořád na postup?

Budeme se vždycky upínat ke každému zápasu zvlášť, teď tedy na Inter, což je klíč ke všemu. Máme ještě dva zápasy, je jasné, že musíme nějaký také vyhrát. Chceme hlavně využít domácí prostředí, k němu se hodně upínáme. Chceme pokračovat v Evropě i na jaře a první krok bude právě s Interem. Tam se asi o všem rozhodne.

Reklama