Hlavní obsah

Housle a gól. Bývalá hvězda sešívaných byla u jediné branky PSG

Jediná branka rozhodla o osudu utkání 4. kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi Paris Saint-Germain a Bruggami. Gól fotbalisty Maura Icardiho z prvního poločasu středečního duelu nešťastným způsobem zavinila bývalá hvězda pražské Slavie Simon Deli. Obránce nedokázal odkopnout tečovanou přihrávku a skákající balon mu na malém vápně proklouzl mezi nohama. Stoprocentní PSG si po čtyřech odehraných duelech zajistilo postup do vyřazovací fáze.

Sestřih zápasu Ligy mistrů PSG - BruggyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Suverénní tým skupiny A PSG se hřeje v čele tabulky s plným bodovým ziskem a skóre 10:0. Středeční duel v Parku Princů proti belgickým Bruggám ale nebyl jednoznačnou záležitostí. Jedinou branku utkání si ve 22. minutě připsal Mauro Icardi, který do Paříže zamířil v létě z Interu Milán.

Argentinský útočník se na gól příliš nenadřel. Tečovaný balon od Colina Dagby k němu doputoval skrze bývalého stopera sešívaných Simona Deliho. Zcela odkrytá branka byla pro Icardiho, stojícího v hraniční ofsajdové situaci, snadnou gólovou lahůdkou.

Belgičtí hosté se přesto nadechli k odporu a k vyrovnání nebyli daleko. V 50. minutě mohl tečovanou střelou rozvlnit síť Emmanuel Dennis, gólman Keylor Navas ji ale dokázal vyrazit a následně vychytal i dorážku Davida Okerekeho.

Fotbalisté Brugg měli ještě jednu obrovskou příležitost. V 74. minutě fauloval střídajícího Mbaye Diagneho v pokutovém území Thiago Silva. Faulovaný hráč si sám postavil míč na značku pokutového kopu. Jeho přízemní střelu ale lapil Navas a hosté si tak z Paříže odvezli těsnou porážku 0:1.

Fotbalisté PSG mají po čtyřech odehraných kolech na kontě plný počet 12 bodů a s předstihem si zajistili postup do další fáze Ligy mistrů. Bruggám ve skupině A patří třetí příčka se ztrátou 5 bodů na Real Madrid a s náskokem jednoho bodu na Galatasaray Istanbul.

Reklama

Související témata: