Hlavní obsah

Fotbalová devatenáctka chce medaili z ME

PRAHA

Získat některou z medailí chtějí čeští fotbaloví reprezentanti do 19 let na mistrovství Evropy v Lichtenštejnsku, do něhož vstoupíme dnešním zápasem proti Francii. Dalšími soupeři Čechů ve skupině B budou Rakušané a Angličané.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Fotbalová devatenáctka chce přivézt z ME medaili stejně jako loni fotbalisté do 21 let. Ti dosáhli na kov nejcennější.

Článek

Trenér týmu Michal Bílek se na šampionátu musí vypořádat s absencí několika opor. Citelná je zejména ztráta dvojice zraněných ofenzívních hráčů Papadopulose a Latky. V útoku bude spoléhat na kanonýra z kvalifikace Mikolandu, který je už nyní posilou Žižkova. S ním by měl na hrotu nastoupit vítkovický Malchárek.

"Obě skupiny jsou těžké, na soupeře se nemůžeme vymlouvat. Klíčem k případnému úspěchu však bude první zápas a já věřím, že se nám ho podaří zvládnout," věřil kouč Bílek svým svěřencům před utkáním s Francií. Ve skupině A hrají domácí outsider, Portugalsko, Itálie a Norsko. Z každé skupiny postupují dva celky do semifinále, finále se bude hrát v sobotu 26. července ve Vadúzu.

Nominace:
brankáři: Bolek (Liberec), Černý (Olomouc)
obránci: Kadlec (Synot), Klein (Sparta), Hubník (Olomouc), Neuwirth (Ostrava), Matula, Širanec (oba Liberec), Nachtman (Slavia), záložníci: Pulkert, P.Kobylík (oba Olomouc), Procházka (Plzeň), Varadi (Ostrava), Volešák (Sparta)
útočníci: Malchárek (Vítkovice), Mikolanda (Žižkov), Blažej (Hradec Králové), Brodský (Příbram)
Zápasy českého týmu - středa, 20.00: Francie-Česko (Vadúz, přímý přenos Eurosport), pátek 18. 7., 18.30: Česko-Rakousko (Schaan), neděle 20. 7., 18.30: Česko-Anglie (Eschen-Mauren, Eurosport záznam 20.00)

Reklama