Hlavní obsah

Slávisté věří v úspěch v česko-slovenském derby

ŽILINA

Fotbalisté pražské Slavie v úterý přicestovali do Žiliny, kde ve středu odehrají první utkání druhého předkola Ligy mistrů. "Je to česko-slovenské derby a já se na utkání velmi těším. Věřím, že postoupíme do dalšího kola, " uvedl před utkáním Vladimír Šmicer.

Článek

Kádr Slavie je oslabený o několik hráčů základní sestavy, chybí Martin Latka, David Hubáček a Dušan Švento a Michal Vorel. Žilina nastoupí bez osvědčené stoperské dvojice Vomáčka - Hlubočan. "To bychom rádi využili. Naším cílem je venku skórovat," konstatoval trenér Karel Jarolím.

Trenér Žiliny Pavel Vrba vidí výhodu na straně svého mužstva, protože slovenská fotbalová liga je v plném proudu. "Máme za sebou pět soutěžních utkání. To by mohla být naše výhoda. Věřím, že budeme bojovat o postup do poslední minuty utkání v Praze," uvedl Vrba na tiskové konferenci.

Souboj mezi českým vicemistrem a slovenským mistrem je vzpomínkou na časy federální československé ligy. Od rozdělení Československa uplynulo už čtrnáct let, ale souboje českých a slovenských klubů v evropských pohárech nebývají časté.

V předkole Poháru UEFA v ročníku 1998/1999 proti sobě nastoupili fotbalisté Slavie Praha a Interu Bratislava. O postupu Slavie rozhodlo už první utkání, které pražský klub vyhrál 4:0. I když v odvetě Slavia prohrála 0:2, na jejím postupu to nic nezměnilo. V ročníku 2001/2002 na sebe v prvním kole Poháru UEFA narazili hráči Slovanu Liberec a Slovanu Bratislava. Po výsledcích 2:0 a 0:1 postoupil Liberec.

Středeční zápas Slavie s Žilinou začíná ve středu 1. srpna ve 20:00, žádná z českých televizí přímý přenos nevysílá. Z druhého poločasu odvysílá přenos ČRo 1 Radiožurnál. Utkání řídí trojice rozhodčích ze Švédska v čele s hlavním sudím Ingvarssonem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články