Hlavní obsah

Sionko s Hübschmanem do předkola LM nezasáhli

PRAHA

Bez českých fotbalistů Libora Sionka a Tomáše Hübschmana se v úterý museli obejít hráči FC KOdaň, resp. Šachtaru Doněck v úvodních zápasech 2. předkola Ligy mistrů. Sionko nebyl k zápasu vůbec nominován, Hübschman sledoval duel z lavičky náhradníků. Do utkání maďarského Debrecínu nezasáhl ani Patrik Gedeon.

Článek

Sionkova Kodaň si na domácí půdě připsala vítězství 1:0 nad Beitarem Jeruzalém. Jedinou branku zápasu vstřelil již v 9. minutě švédský veterán Marcus Allbäck. Dánský celek pak sice mohl své vedení navýšit, neboť soupeř hrál od 53. minuty o deseti, ovšem nakonec si do odvety, která se hraje příští týden, poveze pouze jednobrankový náskok.

Sionko nebyl nominován do sestavy dánského celku, kam přestoupil v minulém týdnu z Glasgow Rangers, protože dlouho nehrál. Pro odvetu by však již měl být připraven.

Fotbalisté Šachtaru Doněck vstoupili do 2. předkola Ligy mistrů vítězstvím 2:0 na hřišti Pjuniku Jerevan, a udělali tak rázný krok k postupu do 3. předkola. Pjunik dlouho odolával náporu favorizovaných Ukrajinců, ale těsně před poločasem neuhlídal dvacetiletého útočníka Gladkyje, který se dostal za obranu a v souboji s domácím brankářem nezaváhal. Chvíli po návratu ze šaten zvýšil vedení hostů brazilský kanonýr Brandao, když obral o míč jednoho z obránců a zblízka skóroval.

Beránkův Debrecín prohrál doma s Elfsborgem 

Maďarský Debrecín s českým trenérem Miroslavem Beránkem, který nedal příležitost záložníkovi Patriku Gedeonovi, nevstoupil do 2. předkola Ligy mistrů příliš šťastně, když doma prohrál se švédským Elfsborgem 0:1. V odvetě, která se hraje za týden na hřišti soupeře, tak bude dohánět manko.

Rovněž výhrou 1:0 na hřišti soupeře se prezentovali hráči Steauy Bukurešť, kteří díky brance Goiana z 56. minuty porazili polskou Lubin a přiblížili se 3. předkolu. K němu mají blíže také fotbalisté Sarajeva, kteří nečekaně uspěli v Belgii, kde zdolali Genk 2:1. O vítěznou branku se postaral čtyři minuty před koncem Muharemovič.

Finský tým Tampere United překvapivě vyhrál úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů, když na svém hřišti zdolal Levski Sofia 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral mladý finský útočník Tomi Petrescu, jeden ze dvou úspěšných střelců ze souboje se sanmarinskou Muratou v 1. předkole.

Liga mistrů - 2. předkolo, 1. zápas
Pjunik Jerevan - Šachtar Doněck 0:2 (0:1)
Branky: 45. Gladkyj, 49. Brandao.
Tampere United - Levski Sofia 1:0 (1:0)
Branka: 16. Petrescu.
FC Kodaň - Beitar Jeruzalém 1:0 (1:0)
Branka: 9. Allbäck. ČK: 53. Boateng (Beitar).
Genk - FK Sarajevo 1:2 (1:1)
Branky: 27. Cornelis - 14. Rasčič, 86. Muharemovič.
Zaglebie Lubin (Pol.) - Steaua Bukurešť 0:1 (0:0)
Branka: 56. Goian.
Debrecín - IF Elfsborg (Švéd.) 0:1 (0:0)
Branka: 65. Mobäck.
Glasgow Rangers - Zeta Golubovci (Č. Hora) 2:0 (0:0)
Branky: 55. Weir, 73. McCulloch. ČK: 60. Hutton (Rangers).

Reklama