Hlavní obsah

Slavia vydřela v Žilině bezbrankovou remízu

ŽILINA

Bezbrankovou remízou v Žilině vstoupili ve středu fotbalisté Slavie do 2. předkola Ligy mistrů. Před středeční odvetou v Praze si český tým vytvořil slibnou pozici pro setrvání v soutěži. „Jsme s nulou spokojeni, ale vzhledem k průběhu utkání to může být ošemetné,“ uznal sportovně sílu a kvality soupeře trenér Slavie Karel Jarolím, který v úvodu šetřil uzdraveného Šmicra.

Článek

Žilina dlouho kontrolovala hru, obsadila střed pole a slávisté se chvílemi bránili jen za cenu zoufalých odkopů. Ze standardky těsně minul Jež, pak se po centru natahoval Štyvar a jenom těsně vedle hlavičkoval z úhlu Porázik. „Hodnotí se mi to těžko, protože jsme hráli dobře i s nasazením, ale chyběl tomu gól. Kdyby měla takové šance Slavia, proměnila by je,“ tipoval trenér Žiliny Pavel Vrba a litoval, že ve 35. minutě Jež těsně minul Vaniakovu tyč.

Útoky hostů trvaly jen krátce, Slavia neudržela míč, přesto po vysunutí Kalivody těsně před přestávkou o vlásek minul rozběhnutý Vlček. „V přestávce jsme stáhli druhého útočníka a povedlo se nám tak vyztužit střed zálohy. Z toho se rodily i slibné brejky,“ říkal o druhé půli trenér Jarolím. Švec dal hře hostí řád a rázem už nebyl tlak domácích tak veliký.

Zklamaný Vrba 

Dvakrát se zcela sám řítil na branku slovenského šampióna Vlček, jenže při první akci mu míč v poslední chvíli vypíchl Pečalka, v 73. min. pak útočník Slavie vypálil trošku zbrkle a z hranice šestnáctky minul. „Bál jsem se, aby mi znovu střelu nezablokovali,“ kál se Vlček. Pak se ale hosté znovu zatáhli a na vyprodaném stadiónu visel gól ve vzduchu.

„Znovu jsme se dostali pod tlak,“ věděl Jarolím. Devátý i Jež vypálil nad, Porázik hlavičkoval vedle a po hlavičce Ančice a zásahu Dřížďaly si vyprodaný stadión marně žádal penaltu za ruku. „Podle toho, co jsem viděl, tak měla být,“ říkal záložník Žiliny Pavel Devátý.

Dvě minuty před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Aračič, domácí se však kýženého gólu nedočkali. „Ve slovenské lize tak kvalitně bránící mužstvo jako Slavia prostě nenajdete. Nám navíc chyběly zkušenost i větší klid v koncovce, několikrát jsme pálili neuváženě z dobré pozice. Jsem zklamaný, ale budeme o postup bojovat dál,“ dodal kouč Vrba.

Liga mistrů - 2. předkolo, 1. zápas
MŠK Žilina - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Ingvarsson - Petersson, Nilsson (všichni Švéd.). ŽK: Pečálka - Šenkeřík, Aračič, Šmicer. ČK: 88. Aračič (Sl.). Diváci: 9500.
Žilina: Kuciak - Pekarík, Pečalka, Szórád, Leitner - Breška (69. Ančic), Devátý (90. Belák), Štrba, Jež - Porázik, Štyvar (58. Lietava).
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Šourek, Aračič - Krajčík, Kalivoda (83. Suchý), Tavares, Janda (63. Šmicer) - Vlček, Šenkeřík (46. Švec).

Reklama

Související témata: