Hlavní obsah

Slavii v Žilině brzdila nerozehranost

ŽILINA

Jako by se slávisté ve středu nemohli vůbec dostat do tempa. Fotbalisté Žiliny byli u každého míče dřív, dobře kombinovali, měli šance. První půli prožili hráči Slavie jako ve zlém snu, probudili se z něj až po přestávce, když mysleli víc na zahuštění prostoru ve středu hřiště. „Bylo vidět, že soupeř byl rozehranější,“ uznal po utkání slávistický útočník Stanislav Vlček.

Článek

Zatímco pro Pražany to byl první těžký zápas sezóny, tak Žilina měla za sebou už pět výher. Tři ve slovenské lize, dvakrát zdolala v prvním předkole Ligy mistrů lucemburský celek Dudelange. „Berte to tak, že v přípravě hrajete daleko uvolněněji. Teď to byl první pořádný zápas, vždyť se hrálo o bytí a nebytí v Lize mistrů. Tomu se nevyrovná ani příprava s Bochumí,“ vykládal brankář sešívaného mužstva Martin Vaniak a připustil, že naposledy si tak zachytal ještě v loňské sezóně, kdy hájil v české nejvyšší soutěži branku Mostu.

Hlavně díky němu hosté v utkání neinkasovali. „Martin nás podržel,“ chválil gólmana Vlček, kdežto strážce svatyně Slavie útočníka příliš vyzdvihovat nemohl. „V první půli jsme dělali zbytečné chyby, jednoduše jsme ztráceli míče a ocitli se pod velikým tlakem. Dostali jsme se z toho až po přestávce, jenže dvě slibné možnosti Standa nevyužil. Škoda,“ říkal Vaniak.

Slavisté nebyli zaskočeni. „Věděli jsme, že to bude těžké. Byl to pro nás první test, spousta hráčů nastoupila do takového utkání poprvé v životě. Trochu jsme tomu i podlehli, bylo cítit, že jsme nerozehraní a navíc šlo o moc,“ pokyvoval hlavou trenér Slavie Karel Jarolím.

Domácí hnal do ofenzívy vyprodaný stadión a byť se Žilinčané na trávníku bili jako lvi, nic jim to nebylo platné. „Slavia předvedla dobrou defenzívu s rychlými brejky. Když to teď tak hodnotím, výsledek je možná spravedlivý, ale na druhou stranu jsme měli šancí víc. Chtělo to kolikrát jen trefit bránu. Marně lovím v paměti, jestli jsme vůbec na Vaniaka tvrdě vystřelili,“ říkal záložník Žiliny Pavel Devátý.

Oba týmy jsou tak stejně daleko od postupu. Slavia hraje v odvetě doma na Strahově, ale pokud by hosté dali gól, byli by Pražané v těžké pozici.

Reklama

Související témata: