Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie vědí, že v Žilině uhráli šťastnou remízu

ŽILINA/PRAHA

Cennou remízu 0:0 vybojovali fotbalisté Slavie Praha v prvním zápase 2. předkola Ligy mistrů na trávníku slovenského mistra ze Žiliny. Při svém šestém pokusu proniknout mezi evropskou elitu do základní skupiny této prestižní soutěže tak udělali důležitý krok, ale ještě důležitější je teprve čekají.

Článek

Tím dalším bude odveta česko-slovenského derby příští týden na Strahově, a pokud pražský celek bude chtít v pohárové Evropě zůstat, bude muset před vlastním publikem předvést rozhodně lepší výkon než na zaplněném stadiónu pod Dubňom. V Žilině se naplnily obavy kouče Karla Jarolíma, který před utkáním poukazoval na to, že soupeř je rozehranější, zatímco pro jeho celek to byl první soutěžní zápas v nové sezoně.

To bylo patrné po celé utkání, zvláště v prvním poločase. Slovenský celek českého vicemistra herně jasně přehrál, jen v koncovce selhal. Až po přestávce, kdy Slavia více zahustila střed hřiště, se hra podstatně vyrovnala a i hosté mohli skórovat, ale dvě slibné šance nejlepší střelec mužstva Vlček promarnil.

To může Slavii nakonec hodně mrzet, protože v pohárové matematice platí, že branka vstřelená na soupeřově hřišti se počítá dvojnásob. "Dostali jsme se pod obrovský tlak. Bylo to tím, že jsme ztratili jednoduché balony, a štěstí při nás stálo, že jsme neinkasovali," uznal brankář Martin Vaniak, jeden ze sedmi účastníků zápasu, kteří do Slavie přišli v letní přestávce.

Právě v sehranosti mužstev byl na trávníku nejmarkantnější rozdíl. Zatímco domácí fotbalisté o sobě dokonale věděli, hosté si dost často herně nerozuměli. S tím sice kouč Jarolím počítal, avšak po zápase si přesto postěžoval, že ho někteří svěřenci nemile překvapili. "Plno z nich zažilo takovou atmosféru poprvé. Nelze se proto divit, že hráli pod své možnosti," uvedl Jarolím, ale konkrétní jména neřekl.

Otevřené šance na postup

"V odvetě budeme muset hrát tak, abychom vyhráli. Věděl jsem o síle Žiliny a vím, že způsob hry nemění. Na vítězství hraje i na soupeřově hřišti," prohlásil slávistický trenér, jenž vidí stále šance na postup jako zcela otevřené. Podobně se vyjádřil i žilinský kouč Pavel Vrba, který spoléhá na to, že jeho hráči v Praze protrhnou střeleckou smůlu z prvního duelu.

Výhodou Slavie oproti středečnímu souboji bude určitě to, že by se už měla projevit větší rozehranost a do 8. srpna možná se uzdraví obránce Hubáček, kterého Aračič nedokázal nahradit. V neděli Slavii čeká úvodní kolo nového ročníku domácí ligy v Jablonci, ve středu pak odveta se Žilinou. "Věřím, že již budeme sehranější a zápas odehrajeme v lepším tempu. Přátelské souboje jsou zcela něco jiného než soutěžní a pro nás to bude již třetí ostrý zápas," doufá kapitán Slavie Stanislav Vlček.

Reklama

Související témata: