Hlavní obsah

Neházel bych flintu do žita, burcuje brankář Sparty Poštulka

Zkušený brankář Tomáš Poštulka se v zimní přestávce vrátil do kádru fotbalistů pražské Sparty, aby kryl záda reprezentačnímu gólmanovi Blažkovi. Ten po úspěšné sezóně odešel do Německa a post jedničky mezi tyčemi předal Poštulkovi symbolicky v posledním utkání loňského ročníku. Ten ze soupeře pro předkolo Ligy mistrů nadšený nebyl, i když si myslí, že šance Sparty proti Arsenalu jsou nyní větší, než kdy předtím.

Foto: AC Sparta Praha

Tomáš Poštulka na tréninku fotbalové Sparty

Článek

Vypadáte po losu poměrně sklesle...

Moje nálada nemá se soupeřem pro Ligu mistrů nic společného. Já se spíš soustředím na první ligové kolo proti Liberci, které nás čeká v pondělí. Arsenal nás čeká až po druhém kole, po něm se budu na Angličany plně soustředit.

Jaké pocity tedy z losu máte?

Mohlo to být lepší. Arsenal je ale teď hratelnější soupeř než býval. Sparta už na něj narazí potřetí. Já jsem zažil první měření sil, tenkrát jsme příliš šancí neměli. Z tehdejšího mužstva už tam ale prakticky nikdo nezůstal.

Ohlasy hráčů Sparty na los 3. předkola Ligy mistrů najdete zde.

Pamatujete si, jak tehdy dvojutkání s londýnským celkem pro Spartu dopadlo?

Doma jsme prohráli 0:1 a u nich jsme dostali čtyřku. Na Highbury to bylo hrozně rychlé - nastoupili jsme a za chvíli dostali tři góly. K prvnímu zápasu v seniorské kariéře tam nastoupil tehdy šestnáctiletý Tomáš Jun.

Myslíte si, že vám bude anglický fotbal vyhovovat?

Těžko říct. Pokud už to měl být anglický klub, jsem rozhodně raději, že je to Arsenal, a ne Liverpool. Tomu se v posledních letech daří daleko lépe.

Máte o anglickém soupeři bližší informace, sledujete toto mužstvo?

V minulé sezóně ukázali, že jsou nevyzpytatelné mužstvo. Jednou nezvládnou utkání s lehkým soupeřem, potom zase jinému uštědří debakl. Rozhodně bych neházel flintu do žita.

Koho jste si přál do třetí předkola Ligy mistrů vy osobně?

Já jsem chtěl nizozemský Ajax Amsterodam. Sparta se s ním utkala v Poháru UEFA a před tím i v Lize mistrů. Myslím si, že by šance na postup byly vyrovnané. Líbil by se mi i Anderlecht Brusel. Těch hratelnějších soupeřů tam ale bylo víc.

Arsenal nahradil před minulou sezónou stadión Highbury zbrusu novým Emirates Stadium...

Na tom starém jim to nesmírně sedělo. To se zatím nedá říct o nové aréně. Řekl bych, že se s ní ještě nesžili.

Atraktivní soupeř takřka jistě zajišťuje plné ochozy Axa Arény...

Já si myslím, že by byl plný stadión na jakéhokoli soupeře. Vzhledem k tomu, kolik fanoušků chodilo na jarní část ligy, si nemyslím, že by na jiný tým nebylo vyprodáno.

Co by mohla být vaší výhodou v cestě za postupem do hlavní části Ligy mistrů?

Arsenal je rozhodně favoritem. Kádr ale nemá momentálně zase tolik mezinárodně zkušený a mladíci by nemuseli ten tlak ustát.

Reklama

Související témata: