Hlavní obsah

Ajax by byl pro slávisty velkou motivací

PRAHA

Vidina souboje s nizozemským Ajaxem Amsterdam bude hnacím motorem fotbalistů Slavie Praha v odvetném utkání 2. předkola Ligy mistrů. Po bezbrankové remíze v Žilině jim zajistí jakékoli vítězství ve středeční odvetě postup do posledního dějství boje o nejprestižnější klubovou soutěž.

Článek

Svěřenci trenéra Jarolíma se výsledek losu dozvěděli při tréninku na Strahově. „O los jsem se vůbec nezajímal. Plně se koncentruji na středeční odvetný zápas se Žilinou,“ prohlásil nejprve trenér Karel Jarolím, ale pak se nad možností duelu s Ajaxem zamyslel. „Pokud zvládneme odvetu druhého předkola, narazíme na soupeře s velkou tradicí a slavným jménem, který by představoval velkou motivaci.“

Hráče by lákalo poměřit síly se slavným klubem. „Ajax má slavné hvězdy, ale i řadu mladých hráčů. Myslím, že pro nás všechny je los obrovskou motivací do druhého utkání se Žilinou. Byl by to atraktivní soupeř pro diváky,“ prohlásil záložník Mickael Tavares.

Šmicer má pocit, že s Holanďany hraje neustále

„Pokud si právo boje s Ajaxem zajistíme, narazíme na těžkého protivníka, ale loni je pokud vím vyřadila v předkole Kodaň. Osobně mám pocit, že hraji proti Holanďanům pořád. Vždyť s reprezentací jsme s nimi hráli už tolikrát...,“ usmíval se Vladimír Šmicer.

„Nečekal by nás nikdo z těch top týmů, které jsme mohli dostat. Ajax je velice atraktivní, ale když už to mělo být zvučné jméno, tak spíš někdo ze Španělska nebo z Anglie,“ přemítal útočník a kapitán Stanislav Vlček.

Pokud Slavia uspěje v 2. předkole se Žilinou, bude hrát první utkání 14. nebo 15. srpna v Nizozemsku. Odveta by se uskutečnila 28. a 29. srpna v Praze.

Reklama

Související témata: