Hlavní obsah

Vlček: O výjimečné pohárové zápasy nechceme přijít

Loni byl Stanislav Vlček nejlepším kanonýrem pražské Slavie. Po odchodu Lukáše Jarolíma nosí od nové sezóny kapitánskou pásku a nyní hodlá Slavii dovést do třetího předkola Ligy mistrů. K postupu potřebují slávisté ve středu porazit slovenského mistra MŠK Žilina. „Chceme se o pohárovou Evropu poprat a věřím, že se nám to podaří,“ řekl Vlček na úterní předzápasové tiskové konferenci.

Článek

Co čekáte od odvety?

Těžký zápas. Venku se nám nepodařilo vstřelit branku, ale udrželi jsme zase čisté konto. Věřím, že mužstvo má sílu jít dál. Nálada je výborná.

V čem je soupeř nejvíce nebezpečný?

Poznali jsme to už v Žilině. Hraje kombinační fotbal, nesmíme udělat vzadu chybu a inkasovat. Bude vycházet ze zabezpečené obrany a zkusí využít rychlé brejky.

Obrana na Slovensku fungovala spolehlivě. Bude teď větší zodpovědnost na vás v útoku?

My vepředu musíme dát gól. To je jasné.

Pokud nepadne gól, mohou rozhodovat penalty. Vzal byste na sebe zodpovědnost?

Na penaltu určený nejsem, ale zodpovědnost cítím. Kdyby mě trenér poslal, určitě bych šel.

Je pro vás odveta 2. předkola zápasem roku?

Utkání je hodně důležité. Ale svazovat si nohy vyjádřeními jako zápas roku nemá smysl. Věřím, že důležitý duel zvládneme.

Kde by měla být největší výhoda Slavie oproti Žilině?

Na naší straně by měla být zkušenost. Žilina moc zápasů v pohárech nesehrála. Chceme se o pohárovou Evropu poprat, o tyhle výjimečné zápasy se nechceme připravit. Věřím, že se nám to podaří.

V případě postupu by vás čekal Ajax Amsterdam. Je pro vás speciální motivací dvojzápas s tak atraktivním soupeřem?

Ajax nás zatím vůbec nezajímá, bavit se o něm můžeme, až postoupíme. Je to soupeř zvučného jména a bylo by příjemné si proti němu zahrát.

Reklama

Související témata: