Hlavní obsah

Sebevědomý Vrba chce v Praze postoupit

Ve středu večer se na Strahově rozhodne o tom, kdo se postaví ve 3.předkole Ligy mistrů slavnému Ajaxu Amsterdam. Slavia hostí doma slovenského mistra ze Žiliny poté, co před týdnem na jejich půdě remizovala 0:0. „Chceme Slavii potrápit. Chceme postoupit,“ řekl jasně na úterní tiskové konferenci český trenér Žiliny Pavel Vrba.

Článek

Ve středečním utkání půjde o hodně. Vždyť poražený ztratí jakoukoliv možnost účastnit se v tomto ročníku evropských pohárů.

Po nerozhodném výsledku z předešlého týdne mají oba kluby šanci na postup. „Doufám, že potvrdíme kvalitu, jakou jsme předvedli. Snad nějaký gól dáme. My do toho dáme všechno,“ řekl k utkání kapitán Žiliny Zdeno Štrba, který patrně nastoupí na pozici středního záložníka.

„Chceme hrát fotbal, který povede k postupu. Respektujeme sílu Slavie. Čeká nás těžké utkání,“ vyjádřil se k nadcházejícímu střetnutí Vrba. Podle žilinského kouče by ale domácí prostředí nemuselo být pro Slavii výhodou. „ Slavia hraje doma, ale jsem si vědom, že se jí v minulé sezóně dařilo lépe venku, doma poztrácela důležité body, což ji nakonec asi stálo titul. Strahov není domácí stadión,“ dodal.

Ajax je hratelný

Tým, který zvítězí narazí v přístím kole na věhlasný nizozemský klub Ajax Amsterdam. „Ajax je soupeř, se kterým se dá hrát, přece jen nejde o tým, jako je Arsenal nebo Liverpool,“ prohlásil Vrba na adresu potenciálního soupeře jeho týmu, a naznačil tak, že v případě postupu přes Slavii není vidina učasti v základní skupině Ligy mistrů nereálná.

Utkání Slavia - Žilina začíná ve středu ve 20:45, řídit jej bude trojice portugalských rozhodčích v čele s Duartem Nuno Pereirou Gomesem. Podle Slavie je už na duel prodáno 6 000 vstupenek, očekávaná návštěva by měla být kolem 10 000. On-line reportáž ze zápasu můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: