Hlavní obsah

UEFA šetří údajné rasistické urážky hráčů Rangers

NYON

Evropská fotbalová unie UEFA zahájila vyšetřování údajně rasistického chování fanoušků černohorského týmu Zeta Golubovci v úterním utkání druhého předkola Ligy mistrů. Hráči hostujícího celku Glasgow Rangers DaMarcus Beasley a Jean-Claude Darcheville totiž na oficiálním klubovém webu uvedli, že je domácí fanoušci uráželi.

Článek

Pětadvacetiletý Američan Beasley se podle svých slov stal terčem fanoušků vydávajících "opičí" zvuky poté, co v úterní odvetě vstřelil jediný gól zápasu a pojistil postup skotských vicemistrů do třetího předkola.

"Už se mi to stalo před pár lety, když jsme s PSV hráli na hřišti Crvene Zvezdy Bělehrad," uvedl bývalý hráč Eindhovenu. "Nechápu, že to ještě existuje. Jasně, někteří lidé si chodí na stadion zakřičet, ale rasismus tam nemá co dělat," dodal účastník loňského mistrovství světa.

Mluvčí UEFA William Gaillard dnes uvedl, že unie rozhodla o zahájení vyšetřování kauzy, i když ještě nemá k dispozici zprávu od delegáta. "Máme dost informací z médií i nezávislých zdrojů," řekl mluvčí.

Reklama