Hlavní obsah

Slavia je po penaltovém dramatu ve 3. předkole LM

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie postoupili do 3. předkola Ligy mistrů. Rozhodl o tom jejich středeční zápas na Strahově, v němž slávisté po pokutových kopech vyřadili slovenského mistra MŠK Žilina. V základní hrací době ani v prodloužení gól nepadl, stejně jako před týdnem na Slovensku. Vítězný gól vstřelil kapitán Vlček.

Článek

Trenér Jarolím do zahajovací sestavy poslal Šmicra se Suchým, dvě změny oproti úvodnímu duelu připravil i český kouč Žiliny Pavel Vrba. Szóráda vystřídal po vypršení disciplinárního trestu Vomáčka a na hrotu Štyvara nahradil Lietava.

Na mokrém trávníku se oba celky snažily od úvodního hvizdu prosadit kombinačně, náznaky šancí měli domácí i Žilina. Hrálo se v rychlém tempu a v dobré atmosféře před více jak 11 tisíci diváků. Po čtvrthodině chyběl krok k zakončení Vlčkovi, technickou zručnost předváděl ve středu pole Šmicer. Gólman Žiliny Kuciak si první vážný zákrok připsal až v 35. minutě, vyboxoval ránu Vlčka.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=2693" onclick="return onlineShow(this.href);">Zápas Slavia - Žilina jsme sledovali v on-line reportáži ZDE:</a></td></tr></tbody>

Na konci prvního poločasu ostře atakoval Šmicer Ježe a za zákrok dostal žlutou kartu. Protože byl napomínán už na Slovensku, v úvodním utkání proti Ajaxu bude největší hvězda Slavie kouči Jarolímovi chybět.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/116542-lokvenc-pitak-a-jezek-jsou-se-salcburkem-v-3-predkole-lm.html">O ostatních středečních zápasech LM čtěte ZDE:</a></td></tr></tbody>

I po přestávce se slávisté vrhli do útoku a otevřít skóre mohl z brejku po parádním pasu Šmicra Vlček. Domácí kapitán ale stejně jako před týdnem dobrou příležitost nevyužil a trefil jen vyběhlého Kuciaka. Český vicemistr zamkl slovenského šampióna před jeho brankou a vytvořil si několik šancí. Po sérii rohů se ovšem neujala ani střela Vlčka, ani hlavička Šenkeříka. Na druhé straně jen s obtížemi vyrazil Vaniak střelu Štyvara po chybě Šmicra.    

Breško těsně minul

S blížícím se koncem se osmělili i hráči Žiliny a střela Brešky skončila těsně vedle levé Vaniakovy tyčky. Ani v 90 minutách odvety ale gól diváci neviděli a muselo se prodlužovat. V první části nastavení Kuciak zneškodnil hlavičku střídajícího Volešáka, stejný hráč ve 105. minutě přízemní střelou protáhl žilinského gólmana znovu.

Volešák neproměnil hned první pokutový kop v rozhodujícím rozstřelu, vzápětí přestřelil kapitán Žiliny Štrba. Tavares s přehledem zavěsil, Štyvara vychytal Vaniak. Krajčík zvýšil, ale naději Žilině udržel přesnou střelou Jež. Suchý stejně jako Štrba přestřelil, Vladavič nekompromisně srovnal na 2:2. Necid o tyč přiblížil postup, ale český fotbalista ve službách slovenského mistra Devátý vyrovnal. A muselo se pokračovat. Kapitán Vlček s přehledem vymetl pavučinky v brance a když Vomáčka přestřelil, propukla na Strahově bíločervená radost. První zápas 3. předkola Ligy mistrů čeká Slavii příští týden v Amsterdamu.

<tbody><tr class="invert"><td>SK Slavia Praha - MŠK Žilina 0:0, na penalty 4:3</td></tr><tr><td>Rozhodčí: Gomes - Pimenta, Trigo (všichni Port.). ŽK: Šmicer, Necid (oba Slavia). Penalty proměnili: Tavares, Krajčík, Necid, Vlček - Jež, Vladavič, Devátý. Neproměnili: Volešák, Suchý - Štrba, Štyvar, Vomáčka. Diváci: 11 222. První zápas 0:0, postupuje Slavia.</td></tr><tr><td><strong>Slavia</strong>: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Dřížďal - Kalivoda (97. Volešák), Tavares, Šmicer (79. Švec), Janda - Šenkeřík (70. Necid), Vlček. Trenér: Jarolím. </td></tr><tr><td><strong>Žilina</strong>: Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Pečálka, Leitner - Breška (116. Vladavič), Štrba, Devátý, Jež - Porázik (74. Belák), Lietava (55. Štyvar). Trenér: Vrba. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: