Hlavní obsah

Žilinští fotbalisté podle tisku prožili proti Slavii smutné drama

BRATISLAVA

Žilinští fotbalisté prožili podle čtvrtečního slovenského tisku v odvetě druhého předkola Ligy mistrů na půdě pražské Slavie drama se smutným koncem. Ačkoli soupeři během zápasu vzdorovali, v penaltovém rozstřelu neuspěli. Žilinské mužstvo může podle komentářů v médiích mrzet zejména první duel na vlastním stadiónu, který navzdory převaze nedokázalo dotáhnout do vítězného konce.

Článek

"Žilina končí svou pouť v pohárové Evropě. Rozhodlo o tom až penaltové drama na půdě pražské Slavie. Během 120 minut se diváci gólu nedočkali, v šesté sérii neproměnil rozhodující pokutový kop žilinský obránce Vomáčka," připomněl list Pravda.

Podle něj slovenský mistr v úvodu zápasu naznačil, že do české metropole nepřijel pouze bránit. Šance hostů však zlikvidoval brankář Vaniak nebo žilinští fotbalisté mířili vedle. Posléze však začala přibývat práce slovenskému gólmanovi Kuciakovi, který podle Pravdy během zápasu předvedl několik zázračných zákroků.

List ocenil, že navzdory vyšším cenám vstupenek se strahovský stadión solidně zaplnil. Pro žilinské hráče bylo povzbuzující, že prázdný nezůstal ani sektor pro fanoušky hostů.

Smutné drama

Deník Šport označil zápas za smutné drama. Hráči slovenského mistra dosnili svůj sen o soubojích se slavným Ajaxem Amsterodam, který tak v rozhodujícím předkole přijede do české metropole.

Internetový portál futbal.sk připomíná, že žilinští hráči prožili brzký pohárový konec po velkém dramatu. "Žilinští se s Ligou mistrů loučí už v druhém předkole, i když proti Slavii měli na postup. Mrzet je může zejména domácí duel," uvedl autor.

List Nový čas píše, že penalty byly pro slovenské mužstvo v souboji se Slavií zakleté. Všiml si, že žilinští fotbalisté již při nácviku penalt během tréninku před zápasem mířili většinou do nebe.

Reklama

Související témata: