Hlavní obsah

Zapomeňte na Ronalda, rekord v Lize mistrů slaví mnichovská mašina

Gólový uragán, jaký rozpoutal bombarďák Bayernu Mnichov Robert Lewandowski v Lize mistrů, svět ještě neviděl. Na hřišti CZ Bělehrad stačilo polskému snajprovi na čtyři zásahy čtrnáct minut a jednatřicet sekund, což je nový rekord prestižní soutěže. „Lidé vidí jen moje góly, ale já přece nehraju pro sebe. Nejdůležitější je, že vyhráváme," směje se útočník.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Hvězdný útočník Bayernu Robert Lewandowski dal v Lize mistrů čtyři góly za necelých patnáct minut.

Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Real - PSG

Sestřih utkání Tottenham - Olympiakos

Galapředstavení odstartovala jednatřicetiletá mašina na góly z penalty v 53. minutě a za necelých patnáct minut si už užívala čtvrtou gólovou oslavu. A to ještě další Lewandowského trefa v první půli neplatila kvůli hraní rukou spoluhráče Tolissa. Jednu tutovku také útočník, jemuž německá média v nadsázce upravila jméno na LewanTORski (Tor je v překladu z němčiny gól), zahodil.

Lewandowski už v Lize mistrů nastřílel za Bayern 46 gólů a je v tomto směru nejlepším útočníkem v historii bavorského gigantu. „Hlavní je, že se všichni bavíme a vyhráváme," netrápil se svými rekordy v rozhovoru pro Sky polský bombarďák.

„Má fantastickou formu, dává góly a podle nich se přece útočníci hodnotí. Je to velký profesionál, který odvádí pro tým skvělou práci," pochválil hrdinu utkání trenér Hansi Flick.

Foto: Stringer, Reuters

Památku na parádní večer chtěl mít nejspíš útočník Bayernu Robert Lewandowski. Polák dal v Lize mistrů čtyři góly za necelých patnáct minut.

Nejvíce branek v utkání Ligy mistrů zaznamenal Lionel Messi v březnu 2012, kdy dal pět gólů v utkání Barcelona - Leverkusen (7:1), v říjnu 2014 pak v dresu Šachtaru Doněck vstřelil pět branek Brazilec Luiz Adriano. Ukrajinský tým vyhrál na hřišti BATE Borisov 7:0. V předkole proti Levadii Tallinn se pěti trefami blýskl i sparťan David Lafata.

Cristiano Ronaldo si v Lize mistrů užil čtyřgólový večer. Ještě během působení v Realu Madrid dal během necelých jednadvaceti minut čtyři branky švédskému Malmö. Bílý balet tehdy vyhrál 8:0.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo reaguje během utkání Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: