Hlavní obsah

Fanoušci Tottenhamu jsou znechuceni. Co provedl obránce Kohoutů?

Náhoda, nebo záměr? Bouřlivou diskuzi vyvolalo počínání obránce Tottenhamu Hotspur Sergeho Auriera během úterního utkání Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus. Šestadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny podivným způsobem oslavil svou trefu z druhého poločasu. Tváří v tvář londýnskému publiku totiž plivl do ochozů směrem k vlastním fanouškům. Ti se teď nemůžou shodnout na tom, co mělo jeho gesto vlastně znamenat.

Sestřih utkání Tottenham - OlympiakosVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Svěřenci Josého Mourinha předvedli během 5. kola skupinové fáze Ligy mistrů parádní obrat, když dokázali poměrem 4:2 opanovat utkání s řeckým Olympiakosem, ve kterém přitom už po 19 minutách duelu prohrávali 0:2.

Svou zásluhu na obratu měl i reprezentační obránce Pobřeží slonoviny Serge Aurier, který v 73. minutě otáčel skóre utkání na 3:2 pro Tottenham. Jenže to, co přišlo po jeho trefě teď nenechává domácí fandy klidnými. Sociální sítě zaplavila diskuze na téma jeho plivnutí směrem k londýnským tribunám. Africký bek před tím ještě zacpával své uši, a někteří hovoří dokonce o tom, že měl fotbalista směrem k ochozům křičet „F*ck off".

Komentující fanoušci se nemůžou shodnout. Jedni tvrdí, že plivnutí bylo dílem náhody a způsobilo ho naskočení spoluhráče na záda Auriera. S takovým vysvětlením se ale nespokojuje druhá strana, která tvrdí, že chování zadáka Tottenhamu bylo nechutné a rovnou vyzívá vedení k jeho vyhazovu.

Ať už bylo jednání střelce branky motivováno čímkoliv, vítězství 4:2 znamená pro Tottenham v Lize mistrů třetí výhru v řadě od ostudného debaklu s Bayernem Mnichov. Kohouti mají ve skupině B na kontě nyní 10 bodů a závěrečné kolo už nic nezmění na tom, že do vyřazovací části milionářské soutěže postoupí z druhého místa.

Reklama

Související témata: