Hlavní obsah

Nezajímá mě, co bude dál. Myslím jen na výhru nad Interem, tvrdí Trpišovský

Bodů mají málo. Za výkony, které až dosud na scéně Ligy mistrů předváděli, dokonce proklatě málo. „Odehráli jsme čtyři velmi dobré zápasy a nemáme ani jedno vítězství. Přitom alespoň jednou jsme vyhrát měli,“ je rozčarován z dosavadního bodového profitu kouč fotbalistů pražské Slavie Jindřich Trpišovský. „Hlavně doma jsme zápasy s Dortmundem či Barcelonou prohrát nemuseli. A v Miláně jsme také nemuseli dostat gól v třiadevadesáté minutě,“ připomíná ztráty, bez nichž by teď bylo jeho týmu o moc lépe. A i postupové šance by byly reálnější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a Vladimír Coufal během tréninku před utkáním Ligy mistrů s Interem.

Článek

Ale i tak český mistr žije, dýchá a doufá v další účinkování na evropské pohárové scéně. A doufat bude dál, pokud v dnešní noci porazí milánský Inter.

Když to nesvede, má utrum. V Evropě končí, jara se nedožije.

Poradí Jindřich Trpišovský ohledně sexu hráčům stejně jako italský kouč Antonio Conte?Video: Sport.cz

„Ale my na jaře hrát chceme, takže víme, o co nám půjde. Bude to velký zápas, v němž se chceme prezentovat dobrým fotbalem, což se nám až dosud dařilo. Jen body chybí... Uděláme ale všechno, abychom je tentokrát získali," slibuje Jan Bořil, že tentokrát se vyprodaný Eden dočká i tříbodového zisku.

„Brzdilo a sráželo nás neproměňování šancí," připomínal slávistický kouč pouhé dva góly, které jeho tým vstřelil ve čtyřech dosavadních zápasech.

Nevyčítá přitom mizernou střeleckou produktivitu útočníkům, protože fotbal v jeho vnímání funguje na principu spojitých nádob.

„Když budou útočníci střílet góly, nemusí fungovat obrana, a zase naopak. Důležité je být úspěšní a my zatím v sezoně úspěšní jsme. A abychom byli ještě úspěšnější, pracovali jsme na dalších variantách, které máme připravené. Proto věřím, že si útočníci schovávají góly na důležité momenty," doufá Trpišovský, že ony důležité momenty přijdou právě dnes večer v konfrontaci s Nerazzurri.

A nikoli snad proto, že zraněními decimovaná sestava Interu by měla být snazším, a pro Slavii tudíž přijatelnějším soupeřem, kterého je schopna doma s podporou vyprodaného Edenu porazit.

„Inter rozhodně slabší nebude. Někteří hráči mu sice chybí, další je ale nahradí. Typologicky sice jiní, ale stejně silní v držení míče a poziční hře," odmítá trenér představy fanoušků, že cesta ke třem bodům, a tudíž naději na jarní účinkování v pohárové Evropě, by měla být pro jeho tým snazší.

„Nezajímá mě v tuto chvíli druhé utkání naší skupiny ani náš poslední zápas ve skupině v prosinci v Dortmundu," potvrzuje Trpišovský, že žije přítomností a dnešním večerem.

„Jediné, nad čím přemýšlím a co mě motivuje, je duel s Interem. Co přijde potom, se uvidí, teď by pro mě představovalo tu největší odměnu, kdybychom na třetí pokus doma v Lize mistrů vyhráli. A pro kluky také."

SLAVIA – INTER MILÁN V O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Středeční program začne již v 18.30 hodin na O2 TV Fotbal, kdy se studio bude věnovat zápasům hraným od 18.55 hodin. Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Jiránka a Daniela Pudila. Od 20.00 hodin startuje na O2 TV Sport speciální program před hlavním zápasem Slavia Praha – Inter Milán. Vedle studia Petra Svěceného bude druhé stanoviště přímo na stadionu v Edenu. Zde bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s celou řadou zajímavých hostů. Dorazí například úspěšná tenistka Petra Kvitová.
Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Slavia Praha – Inter Milán pak komentuje zkušená dvojice Tomáš Radotínský a Jan Homolka. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu.

Reklama