Hlavní obsah

Velká rána. Přímo katastrofa, netajil slávistický kouč, že tak zklamaný snad ještě nikdy nebyl

Tak zklamaný a rozčarovaný po zápase snad ještě nebyl. Během slávistického angažmá tedy určitě ne. Po prohrané konfrontaci s milánským Interem ostatně kouč Pražanů Jindřich Trpišovský sám doznal, že se cítí na dně. „Vždyť je to pro nás katastrofa. Jedna velká rána, proto se cítím úplně prázdný. Tři zápasy doma a ani bod. Ve venkovních utkáních jsme podali mnohem lepší výkon,“ nedokázal skousnout prohru 1:3, kterou jeho tým v pátém díle Ligy mistrů utrpěl.

Zklamání ve mně je obrovské, byl to náš nejhorší zápas ve skupině, říká trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Barcelona - Dortmund.

Trýznivou, možná i krutou, ale vzhledem k obrazu odvíjejícímu se během devadesáti  minut, v nichž Pražené bojovali o naději zůstat v postupové hře a přežít v pohárové Evropě zimu, tentokrát zaslouženou.

„Soupeřům u nás prostě sedí hrát ze zatažené obrany a zajímat se víc o výsledek než o hru a výkon. I tentokrát tomu tak bylo," přiznával slávistický trenér.

„Utkání se vyvíjelo jinak, než jsme chtěli. Hlavně proto, že jsme ztráceli hodně míčů. Daleko víc než ve všech předchozích zápasech. A protože ztrát přibývalo, byla to voda na mlýn Interu, který hrál hodně pragmaticky a opíral se přitom o dva skvělé útočníky Martíneze a Lukaka. Udrželi hodně míčů a byli navíc hrozně nebezpeční," nepopíral Trpišovský, že jeho plány ve středeční partii nevyšly.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - Inter Milán.Video: O2 TV Sport

„Byl to náš nejhorší zápas ve skupině. A přitom jsme do něho dali všechno. Herně, fyzicky, Inter však byl lepší. Koncentrovaný, pracovitý, kompaktní, a hlavně mnohem nebezpečnější než my. Měl snad šest sedm šancí a z toho jich pět skončilo v síti a dvě na břevně," připomínal i dva góly Interu, které nakonec neplatily.

"A to jsem přitom věřil, že když jsme remizovali na San Siru i Camp Nou, domácí zápas s Interem vyhrajeme. Anebo v něm získáme alespoň bod. Měli jsme to dokázat. Už proto, aby lidé neodcházeli ze stadionu s tím, že jsme i potřetí doma prohráli,"  cítil v sobě Trpišovský oobrovskou prázdnotu.

„Odehráli jsme v Lize mistrů sice hezké zápasy, ale nakonec v sobě máme hořkou pachuť," loučil se s vidinou, že by se snad se Slavií dožil pohárového jara.

To jeho italský kolega na lavičce Interu jistotu má. Na pokračování v Evropské lize určitě, ve vyřazovací boje v Lize mistrů může ale také doufat.

„Nepochyboval jsem. Ani na chvíli jsem neztratil důvěru ve své hráče a nepřestal věřit, že se všechno nakonec obrátí v náš prospěch. A to i přesto, že to byl začarovaný zápas. Nejdřív zrušený gól, který jsme vstřelili, vzápětí branka inkasovaná z penalty, po změně stran několik nejasných situací, a hlavně nastřelená břevna," tvrdil Antonio Conte, že byl přesvědčen o zdaru pražské mise a výhře, kterou si jeho tým z Edenu z konfrontace se Slavií odveze.

„Rozkaz zněl vyhrajte a my přes epizodu z první půle vyhráli," narážel trenér Nerazzurri na bláznivou minutu, během níž jeho tým nejdřív vedl o dva góly, aby vzápětí polský sudí branku odvolal, Inter inkasoval z penalty a stav byl srovnán.

I tak si Inter se vzniklou konstelací poradil.

Příčina? Neproměňování šancí, shodují se po prohře s Interem hráči Slavie.Video: Sport.cz

„Ta epizoda mohla hráče velmi znervóznit, ale oni zůstali dál pozitivně naladěni. Zvýšili intenzitu, tempo v průběhu celého druhého poločasu ukazovali, že chtějí vyhrát," glosoval výkon svých svěřenců Conte.

„Síla současného Interu je i v mentalitě. Ve vůli a tom, jak hráči chtějí vyhrát. Cítím z nich hlad po vítězstvích a bodech, což je progres, v němž musíme pokračovat," kvitoval, že až poslední zápasy ve skupině rozhodnou, zda do osmifinále Ligy mistrů doprovodí Barcelonu jeho tým, nebo Dortmund.

Reklama