Hlavní obsah

Lukaku je neskutečný, chválil Škriniar belgického fantoma Interu po skalpu Slavie

neu, jzbSport.cz

Za zády mu prošel Romelu Lukaku, hvězdný spoluhráč z Interu Milán. Muž středečního zápasu Ligy mistrů v pražském Edenu, který se gólem a dvěmi asistencemi podílel na triumfu italského týmu nad Slavií (3:1). „Lukaku je neskutečný, těžíme z jeho kvalit," prohlásil slovenský obránce Interu Milan Škriniar.

Není to nic příjemného, když vedete 2:0 a je to 1:1, ale zvládli jsme to, říká obránce Interu Milan ŠkriniarVideo: Sport.cz

 
Článek

Důrazný stoper, o kterého usilují top evropské kluby v čele s Realem Madrid a Barcelonou, byl po utkání samý úsměv. Italové mají díky výhře postupové trumfy ve svých rukách. Mají jistotu, že poklud v závěrečném duelu porazí Barcelonu, doprovodí ji do jarního osmifinále.

„Vítězství je pro nás strašně důležité, dali jsme do zápasu úplně všechno. Myslím, že tři body bereme zaslouženě," pravil Škriniar, jehož tržní hodnota je nyní kolem 100 milionů eur (přibližně 2,6 miliardy korun).

Po vyrovnávací trefě Součka z penalty, která následovala poté, co sudí na základě video zrušil gól Lukaka na 0:2, na tom ale nebyl jeho tým psychicky dobře. „Je to video, nemůžeme nic dělat. Asi tam byl kontakt. Není vůbec nic příjemného, když vedete dva nula a najednou je to jedna jedna," podotkl Škriniar.

„Jenže naši útočníci, Lukaku s Martínezem mají neskutečnou formu. Pomáhají nám nejen svými góly, ale pracují pro tým. Napadají obranu soupeře, dokáží udržet míč," dodal 24letý slovenský reprezentant, který složil poklonu i Slavii. „Má hodně kvalitní, běhavé mužstvo. Ukázala nám to už v září v Miláně i v zápasech s Barcelonou a Dortmundem," uzavřel Škriniar.

Reklama

Související témata: