Hlavní obsah

Bílek: Arsenal je favoritem, přesto chceme vyhrát

PRAHA

Ve středu večer vyzve pražská Sparta na Letné ve 3. předkole Ligy mistrů Arsenal Londýn. Tým Tomáše Rosického se v rámci prestižní soutěže neobjeví na Spartě poprvé. Před dvěma lety zde zásluhou dvou branek Henryho pražský klub porazil. Týmy jsou však podstatně obměněné a utkávají se znovu o zhruba stomiliónovou sumu, která připadne postupujícímu.

Článek

Spartě se generálka na středeční zápas příliš nevydařila. Remizovala v Plzni 0:0 a velké množství gólových příležitostí nevyužila. „Během dvou ligových zápasů jsme toho v  koncovce hodně spálili. Jinak ale hráči střílet góly umí, trochu jsme na tom zapracovali. Věřím, že zítra už bude vidět posun,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér Bílek.

Za Arsenal poprvé po odchodu do zahraničí pravděpodobně proti Spartě nastoupí exsparťanský Tomáš Rosický. Kanonýři v závěru utkání s Fulhamem šťastně strhli vítězství na svou stranu. „Na tom zápase jsem se byl osobně podívat. Arsenal má ve všech řadách velmi kvalitní hráče. Nejde jen o Tomáše Rosického, na kterého si musíme dát také velký pozor. To, že nebude k dispozici jak Eduardo, tak Adebayor, nehraje žádnou roli, všichni hráči jsou výjimeční,“ zhodnotil s respektem letenský trenér.

A jak proti soupeři z Londýna uspět? „Recept nám ukázal Fulham. Přistupovat k hráčům tak, aby neměli prostor a možnost rozvinout svou rychlost,“ řekl na závěr Bílek.

Utkání Sparta - Arsenal začíná ve středu ve 20:45, řídit jej bude španělský sudí Luis Medina Cantalejo, který již dříve dvakrát rozhodoval utkání Liberce v evropských pohárech. On-line reportáž ze zápasu můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Sparta: Poštulka - Pospěch, Řepka, Kadlec, Kladrubský - Abraham, Horváth, Hušek, Limberský - Došek, Kulič.
Arsenal: Lehmann - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Eboue, Hleb, Flamini, Fabrégas, Rosický - Van Persie.

Reklama

Související témata: