Hlavní obsah

Wenger poděkoval za výchovu Rosického

PRAHA

Společně s českým reprezentantem Tomášem Rosickým vyběhnou ve středu večer fotbalisté Arsenalu na letenský trávník. Bývá pravidlem, že pokud se anglický klub utká v předkole Ligy mistrů s českým soupeřem, vyjde z utkání vítězně. V podobném stylu chce ve středu večer Arséne Wenger započít proti pražské Spartě první ze dvou utkání.

Článek

I když budou franouzskému kouči chybět útočné hvězdy, brazilský Chorvat Eduardo a tožský reprezentant Adebayor, hodlá v Praze bezpodmínečně uspět. Před zápasem s pražskou Spartou to uvedl na úterní tiskové konferenci v Praze.

První utkání Premier League, které se dá považovat za generálku před středečním utkáním se Spartou, Arsenal zvládl úspěšně. S Fulhamem sice dlouho prohrával 0:1, ale nakonec se týmu trenéra Wengera podařilo zápas otočit a radovat se z vítězství 2:1. „Byl to těžký zápas. Naše hra se mi líbila, ale proti nám stál velmi kvalitní brankář,“ neopomněl Wenger vyzdvihnout famózní formu brankáře Fulhamu.

Henry nám už ve středu gólem nepomůže

Sám Wenger byl u toho, když před dvěma lety jeho Arsenal porazil v základní skupině Spartu na její půdě 2:0. Obě branky tehdy vstřelil francouzsky ostrostřelec Thierry Henry. „Nemusíte se obávat, tentokrát to Spartě neudělá,“ prohodil s úsměvem Wenger a připomněl tak přestup svého dřívějšího špílmachra do Barcelony.

Při zápase s Fulhamem nastoupil za anglický velkoklub český Mozart Tomáš Rosický na levém kraji zálohy. „Jedná se o velmi výjimečného fotbalistu. Je to týmový, velice talentovaný hráč. Už dnes je pro náš klub velmi důležitý. Máme k němu velký respekt. Hlavně kvůli jeho profesionálnímu přístupu. Můžu jen blahopřát těm, kdo ho zde vychovali,“ řekl na adresu českého reprezentanta trenér londýnského týmu.

Červený koborec nečekáme

Wenger si je jistý, že ve středu večer nastoupí proti silnému soupeři. „Musím vyzdvihnout Tomáše Řepku, který svými zkušenostmi a stylem hry skvěle diriguje obranu. Nemůžeme očekávat, že nám tady hráči Sparty rozvinou červený koberec,“ řekl na závěr tiskové konference francouzský trenér.

Utkání Sparta - Arsenal začíná ve středu ve 20:45. On-line reportáž ze zápasu můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: