Hlavní obsah

Řepka: Zápas bude bolet nejen Rosu, ale všechny

Tomáš Řepka, ikona fotbalové Sparty. Tvrdý obránce, který neuhne před jediným soubojem. Právě on bude řídit defenzivu letenského týmu ve středečním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti favorizovanému Arsenalu. Anglickému soupeři důrazný stoper slibuje tvrdý boj. "Zápas bude soupeře bolet," varuje Kanonýry Řepka.

Článek

Před sezónou jste prohlásil, že nepostoupit do Ligy mistrů by bylo krokem zpátky. Platí tato slova stále i před nadcházejícím dulem s Arsenalem?

Na tom se nic nemění. Je jedno, že proti nám stojí Arsenal. Pro nás je důležitý cíl a za něj se na trávníku popereme. Ale aby se od případného neúspěchu hodnotila celá sezóna jako neúspěšná, to určitě ne.

Je pro Vás domácí střetnutí s Arsenalem zápasem roku?

Tak bych to nenazval. Zápas roku to není. Faktem ale je, že jde o velký, důležitý zápas. Když se nám to povede, mohlo by nás to pořádně nakopnout do nové sezóny.

Je pro vás handicapem to, že jste ještě neabsolvoval žádný ostrý zápas?

Asi by bylo lepší, kdybych něco odkopal. Myslím si ale, že jsem už natolik zkušený, že si s tím musím poradit.

Jaké máte vzpomínky na Premier League a Arsenal?

Moje bilance je proti Arsenalu kladná. I když jsem hrál v Itálii, tak jsem v pohárové Evropě proti Arsenalu málokdy prohrál. Ale jsem rád, že tam Henry už není. Souboje s ním byly kvalitní a rád na ně vzpomínám. Pro diváky je to škoda.

Co víte o současném kádru Kanonýrů?

Samozřejmě je to velmi kvalitní tým. Všichni hráči jsou tam velmi dobří. U Rosy je vidět, že vyčnívá. Ale v současném týmu jsou tak dva, tři hráči, kteří tam byli ještě za mého působení ve West Hamu. Jsem na to moc zvědavý.

Jak zastavit Rosického?

Zápas ho bude bolet. Nejen jeho, bude bolet všechny. Věřím, že dopadne dobře a že se budeme radovat my!

Jak se díváte zpětně na kariéru ve West Hamu?

Vzpomínky mám výborný. Zažil jsem tam pět let, vzestupy i pády. Byla to obrovská zkušenost, kterou hodnotím jenom kladně. Ano, odchod nebyl standardní. Měl jsem ještě platný kontrakt, ale také jsem měl své důvody. Nechtěl jsem prodloužit, i když jsme ten rok postoupili zpět do Premier League.

Reklama

Související témata: