Hlavní obsah

Vlček: Věřím, že je v nás síla to zlomit

Kapitán fotbalové Slavie Praha Stanislav Vlček jde znovu se svým týmem bojovat o účast v nejprestižnější klubové fotbalové soutěži Evropy. Branky si prý sice na Ajax neschovával, ale netají se, že by případné rozvlnění soupeřovy sítě bylo příjemné. Pražský tým je podle jeho slov silnější než před dvěma roky. "My se nebojíme," říká Vlček v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V novém ročníku fotbalové ligy i v poháru šance zatím spíše zahazujete. Trenér Jarolím se po utkání s Kladnem smál, že snad budete lynčován. Nechal jste si tedy nějakou trefu do bitvy o Ligu mistrů proti Ajaxu?

Jsou ještě jiné otázky než na moje zahozené šance? (smích) Ne. Nic si neschovávám. Není důležité, kdo dává góly. Není to o mně, hlavně že se daří týmu. I když rád bych se taky zase trefil. Povedlo se mi to teď zatím jen s Jabloncem. Proti Ajaxu by to bylo příjemné.

Jste pamětníkem minulého marného boje Slavie o milióny z prestižní soutěže s Anderlechtem před dvěma roky. Jak se vám jeví síla tehdejší a dnešní Slavie?

Tahle nynější je o něco silnější. Zatímco tehdy se točilo stále stejných jedenáct dvanáct lidí, teď máme silnější lavičku. Šestnáct sedmnáct fotbalistů, kteří můžou hrát. Je to příjemnější.

Jako by Slavia byla prokletým klubem, už pětkrát z předkola klíčový krok neudělala. Má se teď bát slavný Ajax?

Nevím. Hlavně se nebojíme my, věřím, že je v nás síla to zlomit.

Ajax loni doma osudově zakolísal a o Ligu mistrů přišel. Dá se kalkulovat s tím, že vás coby favorit podcení?

To jejich zaváhání nám spíše škodí. Loni v Kodani 2:0 vyhráli a doma padli 1:3 a byli venku. Dají si pozor. Po takovém výsledku už nikoho nepodcení.

Ještě v Amsterdamu se prý hodláte s vedením dohadovat o prémie za postup. To nemáte jasně daný prémiový řád?

Ale máme. Jde jen o posezení a potvrzení toho, co už bylo domluveno. V tom nevidím problém.

Reklama

Související témata: