Hlavní obsah

Policie kvůli zápasu s Arsenalem zdvojnásobila hlídky na letišti

Bezpečnostní opatření související se středečním zápasem pražské Sparty s Arsenalem zasáhla i ruzyňské letiště. Policisté zdvojnásobili počet letištních hlídek, všichni cestující z Velké Británie také podstupují pasovou kontrolu. Informovala o tom mluvčí oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie Nela Gajdušková.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bezpečnostní složky doufají, že zápas mezi Spartou a Arsenalem bude bez komplikací.

Článek

"Pokud by byla kontrolovaná osoba v seznamu nežádoucích osob, nebude jí umožněn vstup na území České republiky," uvedla Gajdušková. Do odpoledních hodin prý ale žádný takový případ nenastal a na letišti panuje klid.

S problémy se prý zatím nesetkaly ani hlídky ve městě. Největší skupinku příznivců londýnského klubu zatím policisté podle mluvčí pražské policie Evy Brožové zaregistrovali na Staroměstském náměstí. "Jedná se asi o 150 fanoušků. Sedí v hospůdkách, panuje naprostý klid," řekla Brožová.

Policie večerní duel vyhodnotila jako rizikový, situaci v metropoli tak od rána monitorují policisté ze všech složek. Do bezpečnostní akce se zapojili i jejich britští kolegové.

Reklama

Související témata: