Hlavní obsah

Liverpool se výhrou v Toulouse přiblížil postupu do LM

Fotbalisté Liverpoolu mají nakročeno k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Finalisté posledního ročníku nejprestižnější evropské soutěže totiž ve středečním zápase 3. předkola vyhráli 1:0 na hřišti francouzského Toulouse. Večer budou o postup bojovat i Sparta s Arsenalem a Slavia v Amsterodamu.

Článek

Jediný gól duelu, který nepřinesl příliš brankových příležitostí, vstřelil těsně před koncem první půle ukrajinský útočník Andrej Voronin. Dvacet metrů od branky zpracoval míč a tvrdou střelou vymetl levý horní roh branky.

Liverpool tak má lepší výchozí pozici do odvety, která se hraje za dva týdny.

Těžká odveta 3. předkola Ligy mistrů čeká fotbalisty Spartaku Moskva, za který hraje patří také česká dvojice Radoslav Kováč a Martin Jiránek. Ruský tým totiž v úvodním duelu o postup do základní skupiny doma pouze remizoval se skotským Celtikem Glasgow 1:1. Vyrovnávací branku vstřelil před koncem první půle domácí Pavljučenko. Z Čechů se představil pouze Kováč. Jiránek se totiž léčí po operaci kotníku a Jiří Jarošík se neobjevil ani na lavičce Celtiku.

Naopak téměř jistý postup mají hráči norského Rosenborgu Trondheim. Pravidelný účastník Ligy mistrů totiž dnes vyhrál na hřišti finského Tampere 3:0, když se dvakrát prosadil útočník Yssouf Koné z Burkiny Faso.

Anderlecht prohrál na Fenerbahce Istanbul

Fotbalisté Anderlechtu Brusel s českou dvojící Daniel Zítka a Jan Polák v sestavě začali svůj boj o postup do základních skupin Ligy mistrů prohrou 0:1 na horké půdě Fenerbahce Istanbul. Vítěznou branku vstřelil ve 32. minutě Alex. Anderlecht tak bude muset za čtrnáct dní v odvetě vstřelit minimálně dvě branky.

Naopak výhru 1:0 ze hřiště soupeře vezou hráči Dynama Kyjev, kteří díky trefě Šatskicha porazili Sarajevo.

Dvojnásobný vítěz Poháru UEFA Sevilla se blíží účasti v Lize mistrů, když v úvodním duelu 3. předkola doma vyhrál 2:0 nad AEK Atény. O branky se v druhé půli postarali Fabiano a Kanoute.

Piták byl u výhry Salcburku 

K postupu do hlavní soutěže Ligy mistrů mají blíže také fotbalisté Salcburku, kteří díky brance Zicklera z penalty porazili 1:0 ukrajinský Šachtar Doněck. Na straně vítězů si zahrál posledních pět minut Vratislav Lokvenc a minutu čerstvý reprezentant Karel Piták. Na lavičce náhradníků seděl hostující Tomáš Hübschman.

Fotbalisté Brém dokázali otočit zápas proti Dinamu Záhřeb. Hosté vedli po trefě Balabana z nastavení první půle, ovšem na branku do šatny odpověděli domácí rychlým gólem po přestávce, když ve 46. minutě vyrovnával Almeida. Pět minut před koncem pak strhl výhru na stranu Brém střídající Jensen.

Úvodní zápasy 3. předkola Ligy mistrů
Toulouse - Liverpool 0:1 (0:1)
Branka: 43. Voronin.
Spartak Moskva - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)
Branky: 42. Pavljučenko - 20. Hartley.
Tampere (Fin.) - Rosenborg Trondheim 0:3 (0:2)
Branky: 21. a 82. Koné, 19. Koppinen.
Borisov (Běl.) - Steaua Bukurešť 2:2 (1:0)
Branky: 43. Radlov, 90. Bliznjuk - 58. Goian, 84. Dica.
FK Sarajevo - Dynamo Kyjev 0:1 (0:1)
Branka: 12. Šatskich.
Fenerbahce Istanbul - Anderlecht Brusel 1:0 (1:0)
Branka: 32. Alex.
FC Sevilla - AEK Atény 2:0 (0:0)
Branky: 48. Fabiano, 65. Kanoute.
Curych - Besiktas Istanbul 1:1 (0:1)
Branka: 90+2. Alphonso - 4. Delgado.
Brémy - Dinamo Záhřeb 2:1 (0:1)
Branky: 46. Almeida, 85. Jensen - 45+1. Balaban.
Salcburk - Šachtar Doněck 1:0 (1:0)
Branka: 10. Zickler z pen.

Reklama

Související témata: