Hlavní obsah

Bílek: Vůbec mě nezajímá, jak hrál Fabregas

Plný zklamání předstoupil před novináře trenér fotbalové Sparty Michal Bílek. Bylo jen pár minut po skončení středečního utkání 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém jeho svěřenci i přes kvalitní výkon zřejmě ztratili šanci na postup do hlavní soutěže. Arsenal na Letné vyhrál 2:0. „Nikdy neříkej nikdy, ale naše šance nejsou příliš velké,“ uvědomoval si Bílek.

Článek

Jak byste zhodnotil dění na trávníku?

Sehráli jsme nešťastný zápas. Hráčům nemůžu vůbec nic vytknout, pracovali výborně celých devadesát minut. Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme sehráli vyrovnané utkání.

Především defenziva pracovala velmi dobře...

Museli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, jinak to ani proti takovému soupeři nejde. Bohužel jsme nezachytili dva brejky a doplatili na to.

Ve druhé části se zdálo, že vás Arsenal přeci jen přehrává. Vašim hráčům chyběla potřebná rychlost pro těsné bránění záložníků soupeře...

Na začátku druhé půle jsme neudrželi balón na našich kopačkách a to nás stálo mnoho sil při běhání bez něj. Zbytečné a jednoduché ztráty míče nás vyčerpávaly.

Jak vážné je zranění kapitána Řepky, který musel z utkání odstoupit?

Zatím nemám zprávy o jeho zdravotním stavu. Vím jen, že má nakopnuté koleno. Uvidíme v dalších třech dnech.

Fabregas, který Řepku zranil, dal první gól. Co říkáte na jeho výkon?

Fabregase hodnotit nebudu. Vůbec me nezajímá, jak hrál. Řepka je náš klíčový hráč, ale výkon jeho náhradníka Brezinského byl příjemným překvapením. Hned po vstupu na hřiště se chytil dvěma vyhranými souboji a do konce utkání pracoval velmi dobře.

Myslíte si, že ještě existuje nějaká naděje na postup do Ligy mistrů?

Prohráli jsme doma 0:2, čeká nás zápas v Londýně, ve kterém budeme hrát o co nejlepší výsledek. Postup by byl po dnešku velkým překvapením. Nikdy neříkej nikdy, ale šance nejsou příliš velké.

Reklama

Související témata: