Hlavní obsah

Kouč Arsenalu: Jednobrankový náskok by byl malý

Francouzský kouč anglického Arsenalu Arséne Wenger, týmu, se kterým se pražská Sparta neúspěšně popasoval v úvodním dějství 3. předkola Ligy mistrů, si po středečním zápase viditelně oddychl. Jeho favorizovaní svěřenci se především v prvním poločase museli vyrovnávat s nepříjemnou hrou letenského týmu a kdyby Jan Rezek svou střelu neotřel pouze o tyč, bělovlasý trenér mohl mít o pěkných pár vrásek navíc.

Článek

Výsledek 2:0 se zdá jako snadná výhra...

Byl to velmi náročný zápas, v první poločase nás Sparta do ničeho nepustila. Museli jsme ze sebe dát to nejlepší. Navíc jsme měli i štěstí, když domácí trefili tyč. V druhém poločase jsme naši hru zlepšili a dokázali to projevit i střelecky.

Myslíte si, že již máte postup v kapse?

Z výsledku mám radost, i když nám to ještě nezajišťuje postup. Jednobrankový náskok by byl malý.

Po odchodu Henryho se čeká, kdo jej nahradí v koncovce, zatím se zdá, že se o jeho branky podělí záložníci...

Jsem rád, že se při absenci zraněných útočníků dokázali prosadit dva záložníci. Budeme potřebovat jejich gólový příspěvek častěji.

Po obrovské chybě v prvním kole Premier League si německý brankář Jens Lehmann počínal velice jistě, uvažoval jste o tom, že byste jej nenasadil?

Je pravda, že Lehmann udělal v prvním poločase úvodního utkání sezóny velkou chybu. Dnes se ale představil v daleko lepším světle a zlikvidoval několik gólových střel.

Utkání bylo poměrně tvrdé, což vám jako anglickému týmu muselo vyhovovat...

Fyzicky náročný zápas nám ukázal recept i na další utkání v anglické lize proti podobně hrajícímu Blackburnu. Dostali jsme několik žlutých karet, ale dokázali udržet nervy na uzdě.

Překvapil vás něčím český celek?

Sparta nás překvapila dobrou obranou, díky níž jsme se nedostali do většího počtu šancí.

Reklama

Související témata: