Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie odletěli do Dortmundu téměř kompletní

Fotbalisté pražské Slavie jako tradičně už dva dny před venkovním pohárovým utkáním odletěli do Dortmundu, kde je v úterý čeká poslední šestý zápas skupiny Ligy mistrů. Červenobílí skončí v tabulce poslední, ale rádi by se rozloučili s účinkováním v pohárech bodovým ziskem. Tým odletěl skoro v kompletním složení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Slavie Michal Frydrych, Vladimír Coufal a trenér Jindřich Trpišovský. Ilustrční foto.

Článek

"Slavia nehrála Ligu mistrů 12 let a motivace je tak obrovská. Hraje se o jméno klubu, kluci si hrají o svá jména. V Dortmundu bude fantastická atmosféra, vyprodáno. Domácí navíc budou hrát na vítězství, protože se ještě perou o postup. Jedeme tam jednoznačně s tím, že bychom je chtěli potrápit a opět přivézt nějaký ten bod zvenku," uvedl pro klubovou televizi před večerním odletem asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Pražané dosud získali ve skupině jen dva body a oba venku. Nejprve remizovali 1:1 na půdě Interu Milán a poté 0:0 v Barceloně. "Motivace je velká. Jde o naši čest, rozhodně nechceme udělat nějakou ostudu. Jedná se o poslední zápas Ligy mistrů a my na hřišti necháme všechno. Sice víme, proti komu hrajeme, ale chceme po sobě zanechat dobrý dojem," doplnil obránce Jan Bořil.

Trenér Jindřich Trpišovský má k dispozici skoro kompletní kádr. Doma zůstali jen dlouhodobě zraněný stoper David Hovorka a také Jakub Hromada, který ale není na soupisce.

Zápas v Dortmundu začne v úterý v 21:00.

Reklama

Související témata: