Hlavní obsah

Fantastický Bürki, Borussia měla i štěstí, píší po bitvě se Slavií v Německu

Dortmund jde dál, oslavují postup Borussie v Lize mistrů německá média. Všímají si ale, že se nerodil zrovna snadno a ambiciozní bundesligový tým měl s pražskou Slavií i pořádnou kliku. „Postupujeme díky Brandtovi, Bürkimu a také díky Barceloně," píše Bild a připomíná zahozené obrovské šance Pražanů. V podobném duchu referuje i prestižní magazín Kicker.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Senzační byl Roman Bürki, podal vynikající výkon. Zneškodnil obrovskou šanci Masopusta, ránu Ševčíka z úhlu. Neuvěřitelný reflex ukázal při tutovce Hilála a měl i štěstí při pokusu Kúdely," klaněl se brankáři Borussie Bild.

A to ještě na pěkných pár jeho výtečných kousků zapomněl. Třeba, když bravurně zlikvidoval příležitost Olayinky. Slova chvály pršela na gólmana BVB ze všech stran. „Bürki byl neuvěřitelný, fantastický," všiml si i Kicker.

„Nejistota a chvění tam byla i přes vítězství nad Slavií. Muselo se čekat na výsledek z Milána. Naštěstí Borussii spasil gólem barcelonský supertalent Ansu Fati," přiznal Bild. Postupové puzzle ale nakonec prostě složil Dortmund a může se těšit na pokračování v Lize mistrů.

Televize n-tv na svém webu o Slavii píše jako o herně silném a navýsost odolném soupeři, kterému se fotbalisty Dortmundu dařilo znovu a znovu dostávat do problémů, takže opakovaně vypadali, že je toho na ně moc. Cituje také obránce Matse Hummelse, který mluvil o divoké jízdě proti odvážnému týmu a neskutečně intenzivním zápase. "Klobouk dolů před tím, co (Slavia) Praha ve skupině dokázala," poznamenal.

Reklama

Související témata: