Hlavní obsah

Sparta letí na Arsenal i s Horváthem a Řepkou

PRAHA

Jednadvacet hráčů bude v úterý dopoledne na palubě leteckého speciálu, který poveze sparťanské fotbalisty k odvetě třetího předkola Ligy mistrů do Londýna. Dobrou zprávou pro trenéra Michala Bílka je skutečnost, že s týmem cestují i Pavel Horváth a Tomáš Řepka, jejichž start se zdál ještě v sobotu večer téměř vyloučen. Podle kouče není vyloučeno, že do zápasu nakonec zasáhnou oba.

Článek

Sparťané sice cestují se všemi oporami, ale také s vědomím, že je na stadiónu Emirates může dostat do hlavní soutěže jen zázrak. Do role outsidera je pasovala domácí prohra 0:2. "Ale pokusit se o postup musíme. Když tam hrál nedávno Fulham, vstřelil rychle gól a Arsenal dostala na koně až penalta. Možné je všechno," podotkl při pondělním setkání s novináři Bílek a naznačil možnou cestu, jak senzaci pomoci.

Naději mu dává právě možný návrat obou klíčových hráčů. "Řepkův stav se podstatně zlepšil a Horváthova operace třísel se zatím odkládá," vysvětlil kouč. Záložník sice po sobotním duelu na Žižkově tvrdil, že už v týdnu se musí podrobit lékařskému zákroku, ale dnes už bylo všechno jinak. "Ukázalo se, že by jeho absence byla delší, než se předpokládalo. Jsme proto domluveni, že dokud nebude zranění akutní, vydrží ještě nastupovat," vysvětlil Bílek.

Arsenal bez Lehmanna a dalších opor 

I tak ale letenská marodka zůstává stále poměrně široká: je na ní útočník Holenda, záložníci Petržela s Kóňou i obránce Mareš. Třetím gólmanem, který se dostane do letenské výpravy, bude Tomáš Grigar, jenž nastupuje za třetiligovou rezervu.

Spartu může také trochu uklidňovat, že ani Arsenal není kompletní. Do sestavy se sice v sobotu vrátili Rosický s Adebayorem, jenže ani proti Spartě nemůže nastoupit gólman Lehmann a ke dříve zraněným Gallasovi, Senderosovi a Ebouému přibyl v sobotním utkání proti Manchesteru City pravý obránce Sagna, který udivoval na Letné dynamickými výpady po pravé straně.

Zápas se bude hrát ve středu 29. srpna od 21:05 a jeho řízení dostal na starost belgický arbitr Frank De Bleeckere. Asistovat mu budou krajané Peter Hermans a Danny Huens, delegátem byl určen Serge Muhmenthaler ze Švýcarska. Přímý přenos odvysílá program ČT4.

Reklama

Související témata: